aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤσιτσιπάς: «Για αυτό ζητάω toilet break»

Τσιτσιπάς: «Για αυτό ζητάω toilet break»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στη γερμανική Bild για τον θόρυβο που έχει ξεσηκώσει λόγω των toilet breaks, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος, ο Ζβέρεφ και ο Μεντβλεντεφ θα αποτελέσουν το επόμενο big3.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το αν το να παίρνει toilet break είναι κίνηση τακτικής για να εκνευρίσει τους αντιπάλους του: «Όχι, δεν έχω πρόθεση να χαλάσω τον ρυθμό κανενός. Δεν είναι εργαλείο τακτικής. Σε κάθε περίπτωση, κοιτάζω τον εαυτό μου και όχι τους αντιπάλους. Ακόμα και μετά από σετ που έχω κερδίσει με 6-0, έχω πάει στην τουαλέτα για να αλλάξω. Έχει να κάνει με τις εξωτερικές συνθήκες. Δεν το έκανα στο Indian Wells γιατί η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ξηρή. Δεν ίδρωσα τόσο όσο στο Σινσινάτι ή στο US Open. Οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και ανταποκρίθηκα κατάλληλα».

Για την αντίδραση του κόσμου στο US Open: «Είναι οκ. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στο παρασκήνιο. Δεν με επηρέασε, δεν επηρέασε το παιχνίδι μου και δεν παραβίασα κανέναν κανόνα».

Για τον αριθμό των toilet breaks που έχει δικαίωμα να πάρει: «Δεν γίνεται να σου υποδεικνύουν πόση ώρα θα περάσεις στην τουαλέτα. Με στεγνά ρούχα αισθάνομαι πιο άνετος. Ο ιδρώτας με ενοχλεί. Κάθε παίκτης μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του. Εγώ είμαι εκεί για να κάνω τη δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Ο κόσμος μου έχει δώσει διάφορα παρατσούκλια (Ιησούς του τένις, Τσιτσιfast, Έλληνας θεός κλπ). Έχει πλάκα, αλλά δεν ασχολούμαι περισσότερο».

Για το ότι τελειώνει η εποχή του Big3 (Φέντερερ, Ναδάλ τζόκοβιτς): «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας μεγάλος παίκτης: ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι ακόμα ο καλύτερος στον κόσμο. Ο Μεντβέντεφ, ο Ζβέρεφ κι εγώ ακολουθούμε. Μπορούμε να γίνουμε το επόμενο big3».

Για το πόσο πιστεύει ότι θα αντέξει ο Τζόκοβιτς στο υψηλότερο επίπεδο: «Κανείς δεν ξέρει. Πιστεύω πολύ σε αυτόν. Ποιος θα περίμενε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα έπαιζε ακόμα τένις στα 40; Εγώ όχι».

Για το ότι έπαιζε ποδόσφαιρο πριν επιλέξει να αφοσιωθεί στο τένις: «Ήθελα να είμαι μόνος στο γήπεδο με τα προβλήματά μου. Να εξαρτάται από εμένα και να εξελίσσω το παιχνίδι μου μέσα από την προσωπικότητά μου. Υπάρχει ένας αντίπαλος στο άλλο μέρος του φιλέ, αλλά η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι να προκαλέσω τον εαυτό μου και να δοκιμάσω τα όριά μου.

Για τι μότο του στη ζωή: «Μην περιμένεις την ευκαιρία, δημιούργησέ την. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή συμβαίνουν όταν είμαστε ξύπνιοι. Σε αυτό εστιάζω. Θέλω να ζήσω τη ζωή μου με τον καλύτερο τρόπο και να τα δίνω όλα. Στο τέλος, δεν θα ήθελα να δικαιολογώ ή να κατηγορώ τον εαυτό μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ