aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣTσιτσιπάς: «Αν παίζω έτσι, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθώ κανέναν»

Tσιτσιπάς: «Αν παίζω έτσι, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθώ κανέναν»

Αρχικά γυρίσαμε τον Στεφ λίγες μέρες πίσω και τον ρωτήσαμε για εκείνο το βράδυ της διακοπής του αγώνα με τον Νόλε, όταν γνώριζε ότι θα έπρεπε να ξαναμπεί την επόμενη μέρα στο γήπεδο και να υπερασπιστεί το προβάδισμά του.

«Σίγουρα δεν ήταν εύκολο», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που βρίσκεται στη Λιόν και θα μάθει σήμερα τον πρώτο του αντίπαλο στη διοργάνωση (ATP 250). «Υπήρχε πολλή αδρεναλίνη, σκεφτόμουν συνεχώς τον αγώνα. Δεν ήταν εύκολο να αποσυνδεθώ και να πάω να κοιμηθώ. Όταν νιώθεις ότι έχεις ένα πλεονέκτημα, προσπαθείς να είσαι όσο πιο ενεργοποιημένος γίνεται, ώστε να μείνεις στην ίδια φόρμα. Αυτή η βραδιά με τη βροχή μού έδωσε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ένιωσα ότι δεν ήταν κάτι που του άρεσε. Ένιωσα ότι είχα τον έλεγχο σε εκείνο το σημείο. Ήταν κρίμα που άρχισε να βρέχει πιο πολύ, γιατί μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα εκείνη τη βραδιά και να φύγω από το γήπεδο με ωραίες αναμνήσεις… Έγινε αυτό που έγινε, δεν μπορούσα να κάνω κάτι εγώ. Πήγα να κοιμηθώ σχετικά αργά, ενώ έπαιζα νωρίς την επόμενη μέρα, διότι μας είπαν να φύγουμε γύρω στις 8.30. Δεν μου συμβαίνει πολύ συχνά, είναι δύσκολο να εγκλιματιστείς σε κάτι τέτοιο».

Οι δύο πολύ κλειστοί αγώνες με Ναδάλ στη Βαρκελώνη και Τζόκοβιτς στη Ρώμη τον κάνουν να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι του; «Ναι, και οι δύο αγώνες ήταν ένα σημαντικό μάθημα. Δείχνει ότι το παιχνίδι μου είναι εκεί. Αν συνεχίσω να παίζω έτσι, με την ίδια συνέπεια και με την ίδια διάθεση, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθώ κανέναν αντίπαλο. Νιώθω ότι έχω δυνατότητες να δημιουργήσω ωραίες στιγμές αυτή τη σεζόν και κυρίως στο χώμα. Βλέπω ότι μπορώ να βγω στο γήπεδο και να κοντράρω οποιονδήποτε. Αυτοί οι δύο αγώνες μού δίνουν ψυχολογία, μου δίνουν διάθεση να προπονηθώ σκληρότερα ώστε να βγω στο γήπεδο και να ανεβάσω το επίπεδό μου».

Σε άλλη ερώτηση στα ελληνικά, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πιέσει και πολύ τον εαυτό του στη Λιόν εν όψει Roland Garros (30/5). «Κάθε εβδομάδα είναι ευκαιρία. Αυτή η εβδομάδα είναι διαφορετική, χωρίς Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Μεντβέντεφ. Στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες, ώστε να έρθω σε καλύτερη επαφή με το χώμα, να νιώσω το παιχνίδι μου καλύτερα. Φυσικά, δεν θέλω να κουράσω τον εαυτό μου πάρα πολύ, γιατί προτεραιότητά μου είναι η επόμενη εβδομάδα και εκεί θέλω στοχεύσω, να βάλω όλες τις δυνάμεις μου. Προσπαθώ να διασκεδάσω, να περάσω καλά, να παλέψω. Παίζω, βέβαια, και για το αποτέλεσμα».

Για την απόφαση να παίξει στη Λιόν: «Μου αρέσει να παίζω στο χώμα, δεν αισθάνομαι εξαντλημένος, το σώμα μου είναι μια χαρά, γι’ αυτό πήρα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου αυτή την εβδομάδα. Είναι άλλη μια ευκαιρία να δείξω πόσο μακριά μπορώ να πάω, πόσο καλά μπορώ να παίξω».

Για το ματς με τον Τζόκοβιτς: «Δεν ήταν εύκολο. Είχα το προβάδισμα, το ματς διακόπηκε από τη βροχή. Ήταν δύσκολο να το χειριστείς δύο σερί μέρες, ειδικά να κοιμηθείς εκείνη τη νύχτα. Είναι πολλή η αδρεναλίνη. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν παίζαμε στη βροχή. Δεν πειράζει, όμως, αυτή ήταν η κατάσταση, δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι. Μπορώ να μάθω από αυτό και να το ως κάτι θετικό, αντί για αρνητικό».

Για τη γενικότερη απόδοσή του: «Δεν είμαι ακόμα σταθερός, σε σχέση με άλλους παίκτες. Έχω ακόμα ένα κενό να καλύψω. Είμαι ευχαριστημένος για την πρωτιά στο Race. Έχω πολλούς βαθμούς, αλλά χρειάζομαι ακόμα πολλούς στο υπόλοιπο της χρονιάς για να φτάσω στους στόχους μου. Θα είναι, λοιπόν, ακόμα πιο δύσκολο το δεύτερο μισό της χρονιάς και πρέπει να είμαι σταθερός».

Για το Roland Garros: «Θα δούμε πώς θα ξεκινήσω, σε τι κατάσταση θα είμαι. Παίζω πολύ καλά, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε αντίστοιχη πορεία στο Παρίσι. Είναι σημαντικό να είμαι συγκεντρωμένος στο Γαλλικό Όπεν. Θα είναι συναρπαστικό, εξαρτάται βέβαια και από την κλήρωση. Πρέπει να είμαι έτοιμος, θα είναι δύο εβδομάδες… κόλασης και θα είναι δύσκολο να διατηρήσω την ισορροπία και τη συγκέντρωση στους στόχους μου».

Για το πώς πήρε την ήττα στη Ρώμη: «Έπαιζα με τον σωστό τρόπο, δεν έχω μετανιώσει για κάτι. Συνήθως μετά τα ματς λέω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει αυτό ή εκείνο. Δεν ήταν, όμως, τέτοια περίπτωση. Ένιωσα ότι χειρίστηκα καλά τα πράγματα και ότι πήρα τις ευκαιρίες μου όταν έπρεπε. Δεν εξελίχθηκε στη μέρα που θα ήθελα, πίστευα ότι είχα την ευκαιρία να πάρω το ματς. Έπαιζα κόντρα στον καλύτερο παίκτη του κόσμου, είναι από τις προκλήσεις που χρειάζομαι για να φτάσω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Αν διατηρήσω αυτή τη σταθερότητα, αν συνεχίσω να παίζω έτσι με κάθε αντίπαλο, δεν βλέπω λόγο να μη βελτιωθώ και να ανεβώ στα rankings».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ