aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΘρηνεί το κυπριακό τένις, απεβίωσε ο «Νίνος» (σώζονται ζωές από δωρεά οργάνων)

Θρηνεί το κυπριακό τένις, απεβίωσε ο «Νίνος» (σώζονται ζωές από δωρεά οργάνων)

Απεβίωσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του κυπριακού τένις. Ο 21χρονος Κωνσταντίνος Ηλία («Νίνο») από τη Λεμεσό απεβίωσε την Τετάρτη 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το Famagusta tennis Club με ανακοίνωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο άτυχος αθλητής έφυγε από τη ζωή ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Αναλυτική η ανακοίνωση του Famagusta Τennis Club:

Με βαθιά θλίψη, ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου ανακοινώνει το θάνατο του πρωταθλητή και προπονητή του Κωνσταντίνου Ηλία (Νίνος) ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 σε ηλικία 21 ετών.

Η κηδεία του πολυαγαπημένου και αξέχαστου αθλητή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00 από την εκκλησία Κοσμά Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα όπου και θα ακολουθήσει η ταφή. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια μεταξύ των ωρών 12.00-13.00 πριν την Εξόδιο Ακολουθία.

Παράκληση της οικογένειας όπως όλοι φέρουν λευκή μπλούζα. Εις ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς την οικογένεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, αποφάσισε όπως: Μετά τη ταφή, φιλοξενήσει όλους τους γνωστούς και φίλους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου. Τα έξοδα της κηδείας αναληφθούν από τον Όμιλο. Οι σημαίες του Ομίλου κυματίζουν μεσίστιες για 40 μέρες.

Ως επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, θα γίνονται δεκτές εισφορές για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για ανάπτυξη και προώθηση νεαρών ταλέντων του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου».

Ο Κωνσταντίνος Ηλία, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από πτώση ύψους 4 μέτρων στο κέντρο της Λευκωσίας έγινε δορητής οργάνων και ζώζει ζωές σύμφωνα με την Kathimerini. Τα όργανα, καρδιά, συκώτι νεφρά και πνεύμονες, μεταφέρθηκαν στις 8 και 15 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το ελικόπτερο Ακρίτας και απ εκεί δρομολογήθηκαν για μεταμοσχεύσεις σε Κύπρο και εξωτερικό.

Οι πνεύμονες, η καρδιά και το συκώτι του έχουν μεταφερθεί σε Αυστρία Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Στην Κύπρο δόθηκαν τα νεφρά του Κωνσταντίνου σε δύο νεφροπαθείς, οι οποίοι βρίσκονταν στον κατάλογο αναμονής. Οι μεταμοσχέυσεις διενεργήθηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, λίγες ώρες πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Θα μεταμοσχευθούν η καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και οι πνεύμονες του θανούντος.
«Ήδη έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς δύο μεταμοσχεύσεις, και η οικογένεια του δότη έχει αναστήσει δύο άλλες οικογένειες παθόντων στην Κύπρο», ήταν τα λόγια του δρ Βασίλη Χατζηαναστασίου ειδικού χειρούργου μεταμοσχεύσεων, μετά το τέλος των μεταμοσχεύσεων.

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης σε δηλώσεις του σχετικά, επεσήμανε ότι «το μεγαλείο της ψυχής των οικείων του δότη, που μέσα από τον πόνο τους χαρίζουν το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας, αποτελεί το ύψιστο παράδειγμα προς μίμηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ