aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤελικοί στα πρωταθλήματα

Τελικοί στα πρωταθλήματα

Με τη διεξαγωγή των τελικών στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών ολοκληρώνεται σήμερα το διεθνές πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy U16», κατηγορίας 3.

Οι τελικοί της διοργάνωσης Tennis Europe θα έχουν έντονο κυπριακό «χρώμα», αφού οι Σέργιος Κύζας και Ελένη Λουκά προκρίθηκαν αμφότεροι στους τελικούς που θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Στον τελικό των αγοριών θα αναμετρηθούν οι Σέργιος Κύζας (Νο2) και ο Ρώσος Αλεξάντρ Μπίντα (Νο1). Ο τελικός αποτελεί μια ευκαιρία για τον Κύπριο αντισφαιριστή να πάρει τη ρεβάνς για την προ μιας εβδομάδας ήττα του στο πρωτάθλημα που έγινε στη Λάρνακα.

Για να προκριθεί στον τελικό ο Κύζας νίκησε ύστερα από συναρπαστικό αγώνα τον Δημήτρη Λιβέρα με 2-1 (6-3, 3-6, 6-1).  Στον τελικό του διπλού αγοριών οι Σέργιος Κύζας και Γιώργος Μορφωνιός έχασαν το πρωί της Παρασκευής από τους Αλεξάντρ Μπίντα και Ολεξάντρ Οβτσαρένκο με 2-0 (7-5, 6-2).

Στον τελικό των κοριτσιών, η Ελένη Λουκά θα επιδιώξει να κατακτήσει δεύτερο διαδοχικό τίτλο μέσα σε μία εβδομάδα, έχοντας ως αντίπαλη στον τελικό την Ξένια Γιερς από τη Λευκορωσία. Οι δύο αθλήτριες αποτέλεσαν ζευγάρι στον τελικό του διπλού, όπου αντιμετώπισαν τις Μαρία Μπέργκεν και Κατερίνα Ντιατλόβα από την Ουκρανία.

Ύστερα από έναν συναρπαστικό τελικό, νικήτριες αναδείχτηκαν οι αθλήτριες από την Ουκρανία με 2-1 (3-6, 6-2, 10-7). Στο διεθνές πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy U16» συμμετέχουν 90 συνολικά αντισφαιριστές.

Επίσης, ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα το διεθνές πρωτάθλημα «ITF Cyprus Seniors Cup G2» που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου. Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 157 αντισφαιριστές, και οι συμμετοχές από το εξωτερικό ξεπέρασαν τις 100. Διεξάγονται αγώνες σε 38 κατηγορίες, από τις ηλικίες των 35+ μέχρι και 70+, σε μονά και διπλά ανδρών και γυναικών όπως και στο μικτό.

Συνολικά στο πρωτάθλημα θα διεξαχθούν 204 αγώνες.  Από κυπριακής πλευράς ξεχωρίζουν οι συμμετοχές αντισφαιριστών που έγραψαν ιστορία στην κυπριακή αντισφαίριση, όπως των Παπαμιχαήλ, Αμύρωτου, Πέτρου, Χαραλάμπους, Ιωαννίδη και αρκετών άλλων. Από τις ξένες συμμετοχές, κορυφαία αυτή του Γερμανού Όστιν Μάικλ που βρίσκεται στο Νο30 στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία του.

Σήμερα θα διεξαχθούν 17 τελικοί που θα αρχίσουν από τις 10:00. Τελευταίος τελικός θα είναι αυτός της κατηγορίας ανδρών 35+, που θα αρχίσει στις 16:00. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ακολουθήσει δεξίωση στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ