aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤελικοί στα μονά σε δύο τουρνουά

Τελικοί στα μονά σε δύο τουρνουά

Ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου τα δύο διεθνή διεθνή πρωταθλήματα που διεξάγονται ταυτόχρονα αυτή την εβδομάδα σε Παραλίμνι και Λεμεσό. Πρόκειται για το Ayia Napa – Protaras Junior Tournament, πρωτάθλημα Junior της ITF (Κατηγορία 5) που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Παραλιμνίου, και το Famagusta Tennis Cup U14 της Tennis Europe (Κατηγορία 3), που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου στη Λεμεσό. Οι τελικοί και των δύο πρωταθλημάτων παρουσιάζουν εντόνο κυπριακό ενδιαφέρον αφού σε αυτούς συμμετέχουν τέσσερις συνολικά κύπριοι αντισφαιριστές/τριες

Ayia Napa – Protaras Junior Tournament

Στο Παραλίμνι ο τελικός των Ανδρών που θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί είναι «κυπριακή» υπόθεση αφού σε αυτήν θα αναμετρηθούν ο «γηπεδούχος» Στέφανος Σάββα (Νο1) και ο Σέργιος Κύζας (Νο4). Ο Σάββα απέκλεισε στον ημιτελικό τον Στυλιανό Χριστοδούλου ενώ ο Κύζας τον Τσέχο Μάθιου Ντόναλντ (Νο2). Μετά το τέλος του Μονού Αγοριών θα διεξαχθεί το Διπλό όπου το ένα ζευγάρι συγκροτούν οι Κύζας/Χριστοδούλου που θα έχουν ως αντίπαλους τους Γάλλους Γκαμπανίνι/Ζιρό.

Στα κορίτσια δεν υπάρχει κυπριακή συμμετοχή και το ζευγάρι του τελικού στο Μονό (10.00 π.μ.) συγκροτούν η Βαλεντίνα Βροζένκοβα (Ukr) και η Μισέλ Τιχόνκο (USA). Στο Διπλό που θα αρχίσει στις 11.30 θα αγωνιστούν οι Έμα Μπούμπαλο (Cro) / Πατρίτσια Παουκστίτε (Ltu) απέναντι στις Ντανιέλα Γκλάντζερ (Αut) / Αννίτα Σαχτίεβα (Ukr). Στο Παραλίμνι θα βρεθεί και θα παρακολουθήσει τους τελικούς ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) κ. Νώντας Μεταξάς.

Famagusta Tennis Cup TEU14

Στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αμμοχώστου θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Tennis Europe (κατηγορία 3) «Famagusta Tennis Cup», στο οποίο έχει καταγραφεί ήδη η πρώτη κυπριακή επιτυχία στα Διπλά, και φιλοδοξεί να καταγράψει και την δεύτερη -ακόμη μεγαλύτερη- στα Μονά, αμφότερες με αθλητές του Ομίλου Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα στο Διπλό Αγοριών οι τελικοί του οποίου πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, ο Ανδρέας Τίμινη με παρτενέρ τον Νταβίντ Αλεξάντρου (Rom) έφτασαν μια ανάσα από τον τίτλο πριν ηττηθούν από τους Λούκας Έσιερ (Ger) / Αλεξάντερ Κλάουσεν (Den) με 2-1 (0-6, 7-5, 13-11). Στον αντίστοιχο τελικό των κοριτσιών, οι Δανές Μίλε Μόερκ / Φρεντερίκε Πάπε νίκησαν τις Ουκρανίδες Μαρία Φεντένκο / Ελιζαβέτα Κοτλιάρ με 2-0 (6-4, 6-1).

Στους τελικούς του Σαββάτου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τελικό των κοριτσιών που θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί, εκεί όπου η Κλειώ Μαρία Ιωάννου θα επιχειρήσει να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο τη φετινή σεζόν, στην προσπάθεια της να κλείσει τη χρονιά όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρωπαϊκή κατάταξη, εκεί όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο42. Αντίπαλος της θα είναι η Ουκρανή Ελιζαβέτα Κοτλιάρ. Στον αντίστοιχο τελικό των αγοριών που θα αρχίσει την ίδια ώρα, αντίπαλοι θα είναι ο Τζέικομπ Γέντρεντζακ (Pol) και ο Λούκας Έσιερ (Ger).

Αρχίζει το ITF Hellenic Bank Masters Tennis Academy

Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία, όπου θα διεξαχθεί το «Hellenic Bank Masters Tennis Academy» με διοργανώτρια την ομώνυμη Ακαδημία στη Λευκωσία. Το πρωτάθλημα της ITF είναι κατηγορίας 3, και έχει προσελκύσει σημαντικό αριθμό ξένων αντισφαιριστών από τους οποίους ξεχωρίζουν οι Βρετανοί Χάρι Γουέντελκεν και Τόμπι Σάμουελ, που θα έχουν μεταξύ άλλων τους Κύπριους Στέφανο Σάββα, Κωνσταντίνο Κοσιή, Φώτο Φωτιάδη, Σέργιο Κύζα, Ματία Μάτιτς, Παύλο Παρσών και Στυλιανό Χριστοδούλου.

Στα κορίτσια Νο1 είναι η Πολωνή Βερόνικα Μπάζακ (Νο71), η Ιταλίδα Σάρα Ζιοντάτο (Νο92) ενώ από κυπριακής πλευράς δήλωσαν συμμετοχή μεταξύ άλλων η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, Κλειώ Μαρία Ιωάννου, και Μαρία Κωνσταντίνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ