aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤα πρώτα τουρνουά της νέας σεζόν

Τα πρώτα τουρνουά της νέας σεζόν

Μόλις οκτώ ημέρες απέμειναν για την έναρξη της νέας σεζόν και η αρχή θα γίνει από την Αυστραλία! Η δράση ξεκινάει με το ΑΤΡ Cup (3-12/1), τη νέα διοργάνωση εθνικών ομάδων, που διεξάγεται σε Μπρίσμπεν, Περθ και Σίδνεϊ, με τη συμμετοχή (σχεδόν) όλων των αστεριών του ανδρικού τένις.

Μεγάλος απών θα είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, που αποφάσισε να ξεκουραστεί εν όψει Australian Open, κάτι που σημαίνει παράλληλα και «αποκλεισμό» της Ελβετίας από το τουρνουά. Η Ελλάδα, με ηγέτη τον Στέφανο Τσιτσιπά, θα μονομαχήσει στο Μπρίσμπεν με Καναδά, Γερμανία και Αυστραλία.

Μετέχουν συνολικά 24 ομάδες, που έχουν μοιραστεί σε έξι γκρουπ των τεσσάρων. Στα προημιτελικά περνούν οι νικητές των γκρουπ και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι. Η εθνική Ελλάδας (Στ. Τσιτσιπάς, Περβολαράκης, Π. Τσιτσιπάς, Σκορίλας) θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Ιανουαρίου και θα αναμετρηθεί σε δύο αγώνες μονού και έναν διπλού με τον Καναδά.

Μεγάλα ονόματα που δεν θα αγωνιστούν στην Αυστραλία, όπως οι Σταν Βαβρίνκα, Αντρέι Ρούμπλεφ και Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά, θα εμφανιστούν στην Ντόχα (6-11/1). Την ίδια εβδομάδα (6-12/1) θα κάνει πρεμιέρα και η Μαρία Σάκκαρη, που θα παίξει στο Μπρίσμπεν με Άσλεϊ Μπάρτι, Ναόμι Οσάκα, Καρολίνα Πλίσκοβα, Ελίνα Σβιτολίνα και Πέτρα Κβίτοβα.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και το ASB Classic του Όκλαντ, όπου κλέβει την παράσταση η συνεργασία της Σερένα Γουίλαμς με την Κάρολιν Βοζνιάκι στο διπλό! Θυμίζουμε ότι η τενίστρια από τη Δανία θα αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Australian Open.

Στο Σενζέν της Κίνας, τέλος, από τις 4 ως τις 11 Ιανουαρίου, θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Μπελίντα Μπέντσιτς, Αρίνα Σαμπαλένκα και Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ