aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣυνάντηση ΟΑΚ με Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α.

Συνάντηση ΟΑΚ με Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α.

Αντιπροσωπεία του Κέντρου Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του οργανισμού Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα Κυκκώτη, συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου κ. Νώντα Μεταξά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΑΚ στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους του Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α. που είναι παγκύπριος μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός εθελοντικός οργανισμός, για το εν ισχύ πρόγραμμα κατάρτισης σε θέματα αναγνώρισης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου σε εξαρτήσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπονητές και στελέχη ακαδημιών ανεξαρτήτου ειδικότητας που θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν σημαντική επιμόρφωση και κατάρτιση. Επιχορηγείται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και η παρακολούθηση των εργαστηρίων είναι δωρεάν εν αντιθέσει με παρόμοια σεμινάρια του στο εξωτερικό που έχουν αρκετά ψηλό κόστος για άτομα που το παρακολουθούν. Ύστερα από διακοπή μερικών μηνών το πρόγραμμα θα επανεκκινήσει σε παγκύπρια βάση και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε διαδυκτιακή πλατφόρμα ευρείας συμμετοχής σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση το πρόγραμμα έχει ως στόχο, ο προπονητής να αποτελέσει τον «σημαντικό άλλο» για τους αθλητές του, να γίνει αυτός ο οποίος μπορεί να ενισχύει τη συναισθηματική κατάσταση τους και να βοηθά να αναπτύξουν ψυχολογικές ικανότητες για διαχείριση καταστάσεων τόσο στον αθλητικό χώρο αλλά και στη ζωή.

Ως αποτέλεσμα της κατάρτισης οι προπονητές και τα στελέχη των ακαδημιών θα αποκομίσουν πέραν της ενίσχυσης στο έργο τους μεταξύ άλλων, και δυνατότητα αναγνώρισης παιδιών/αθλητών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (μεγαλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης παραβατικών συμπεριφορών), και εκπαίδευση σε θέματα εξαρτήσεων (ουσίες και συμπεριφορές που προκαλούν εξάρτηση και επικοινωνία με εφήβους οι οποίοι κάνουν χρήση, για παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες).

Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ κ. Νώντας Μεταξάς συνεχάρη τον Πρόεδρο του Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α. για την πρωτοβουλία και το έργο που επιτελεί ο οργανισμός, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Ομοσπονδίας στις προσπάθειες και δεσμεύτηκε ότι η ΟΑΚ θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες, ώστε προπονητές και στελέχη των ακαδημιών Αντισφαίρισης, συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με στόχο την παρουσία του μεγαλύτερο δυνατού αριθμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ