aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣυγκλονιστική Σάκκαρη, πέρασε στον τελικό του Indian Wells

Συγκλονιστική Σάκκαρη, πέρασε στον τελικό του Indian Wells

Ασταμάτητη, μέσα στη βροχή, ήταν η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επικράτησε με 2-1 της Κόκο Γκοφ και προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στην Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ.

«Αδιάβροχη» αποδείχθηκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία στον ημιτελικό του Indian Wells απέναντι στην Κόκο Γκοφ που διεκόπη τρεις φορές (τη δεύτερη για δύο ώρες), κατάφερε να ξεπεράσει ξανά τον εαυτό της και να επικρατήσει με 2-1 σετ της Αμερικανίδας αντιπάλου της, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά της Καλιφόρνια.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φτάνει για δέκατη φορά σε τελικό διοργάνωση, έχοντας 2 νίκες και 7 ήττες, και αυτός θα είναι ο 4ος τελικός σε τουρνουά της σειράς WTA 1000, μετά τους δύο στο Indian Wells και ισάριθμους στη Γουαδαλαχάρα, εκεί όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο σημείωσε τον μεγαλύτερο θρίαμβο στη μέχρι τώρα πορεία της.

Αντίπαλος της 28χρονης αθλήτριας θα είναι η Νο1 του του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία νωρίτερα κέρδισε εύκολα την Μάρτα Κόστιγιουκ.

Οι δύο τενίστριες είχαν παίξει και στον τελικό του 2022 στην ίδια διοργάνωση, ενώ αυτή θα είναι η 6η τους συνάντηση στο tour, με τη Σάκκαρη να προηγείται και σ’ αυτό το head-to-head, με 3-2 νίκες.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/3, 20:00). Η Σάκκαρη έχει ήδη εξασφαλίσει περί τα 540.000 ευρώ με τη μέχρι τώρα πορεία της στην Καλιφόρνια και θα φύγει από το τουρνουά με μίνιμουμ 1.220.000 ευρώ.

 

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ