aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΣτην Κωνσταντινούπολη η Εθνική Ανδρών στο Χάντμπολ

Στην Κωνσταντινούπολη η Εθνική Ανδρών στο Χάντμπολ

Στην Κωνσταντινούπολη μέσω Αθήνας αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (18/1) η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Ανδρών, καθώς την Τετάρτη (19/1 – 18:00, Cablenet Sports 3) φιλοξενείται από την Τουρκία στον πρώτο εκ των δύο νοκ άουτ αγώνων του ζευγαριού για τα προκριματικά του EURO 2024. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί το Σάββατο (22/1 – 20:00, Cablenet Sports 3) στο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» με έπαθλο μια θέση στο κυρίως ταμπλό των προκριματικών. Η Κύπρος πέρασε στα νοκ – άουτ μετά την πρόκριση το περασμένο καλοκαίρι από Όμιλο όπου μετείχαν επίσης Ανδόρα, Μολδαβία, Βουλγαρία και Γεωργία.

Οι θεατές που επιθυμούν να παρευρεθούν στο γήπεδο καλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο 22 449814-5, καθώς δεν θα διατεθούν εισιτήρια προς πώληση.

Η ομάδα του Απόστολου Μιχαήλ αναχώρησε με 15 αθλητές καθώς ο αρχηγός Ιούλιος Αργυρού και οι Δημοσθένους, Χατζιδάκις, Χατζησάββας και Δαυίδ έμειναν στην Κύπρο αφού παραμένουν θετικοί στον κορωνοϊό – εκφράζεται η ελπίδα ότι κάποιοι εξ αυτών θα είναι αρνητικοί έως το Σάββατο (22/1) ώστε να αγωνιστούν στη ρεβάνς.

Και τα δύο παιχνίδι θα μεταδοθούν ζωντανά από το Cablenet Sports 3 αποκλειστικά στην πλατφόρμα της Cablenet.

Η 15ΕΜΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (7): Παπαγιάννης, Κρητικός, Αναστάσιος Ιωάννου, Προύντζος, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Λεωνίδου, Ανδρέας Ιωάννου
Sabbianco Ανόρθωση Αμμοχώστου (5): Κωνσταντίνου, Παρασκευά, Χρ. Αργυρού, Νικηφόρου, Μηνά
ΑΠΟΕΛ (1): Χρ. Γεωργίου
Παρνασσός Στροβόλου (1): Παναγιώτης Ρούσσος
ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς (1): Στυλιανού

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας άρχισε στις 20 Δεκεμβρίου αλλά διεξήχθη μετ’ εμποδίων λόγω της εμφάνισης πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού, κάτι που της στέρησε τη συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξάγονταν στη Ρουμανία (7-9 Ιανουαρίου).

Για την ίδια διοργάνωση η Τουρκία έδωσε τέσσερις αγώνες τον Ιανουάριο με απολογισμό τρεις ήττες και μια νίκη με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια – την πρώτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση πήρε η Ελλάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, προπονητή και της Sabbianco Ανόρθωσης, η οποία κέρδισε τους Τούρκους εκτός έδρας.

Η προϊστορία με τους Τούρκους

Η Κύπρος έπαιξε με την Τουρκία τελευταία φορά το 2017 όταν έχασε 35-32 στα ημιτελικά του Challenge Trophy στη Βουλγαρία. Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2005 οι Τούρκοι κέρδισαν 29-28 στη Λευκωσία και 29-22 στην Άγκυρα. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και για το EURO 2004 με τους Τούρκους να επικρατούν και πάλι 22-16 στην Κύπρο και 30-26 στην έδρα τους.

Αλησμόνητες είναι οι αναμετρήσεις του 1995 στα πλαίσια των προκριματικών του EURO 1996, οι πρώτες ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία σε εθνικό επίπεδο, μετά την εισβολή του ’74. Στο κατάμεστο «Ελευθερία» οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 35-19 ενώ στη ρεβάνς στο Εσκίσεχιρ κέρδισαν με 34-15.

Σε επτά αγώνες με την Τουρκία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει ισάριθμες ήττες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ