aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣτην απομόνωση το Roland Garros

Στην απομόνωση το Roland Garros

Το τένις, όπως και όλα τα αθλήματα, περνάνε τη δυσκολότερη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία τους. Η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως και η επικινδυνότητα της πανδημίας, ανάγκασε τις Ενώσης Επαγγελματιών τενιστών και τενιστριών να ακυρώσουν κάθε τενιστική δραστηριότητα μέχρι τις 07 Ιουνίου, ακυρώνοντας ουσιαστικά ολόκληρη τη χωμάτινη περίοδο στα δύο tour.

Η σημαντικότερη διοργάνωση στο αμέσως επόμενο διάστημα, είναι το Γαλλικό Όπεν, γύρω απο το οποίο κινούνται πάνω από 400εκ. ευρώ και οι διοργανωτές αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία και να αλλάξουν ημερομηνίες διεξαγωγής, κλειδώνοντας το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-04 Οκτωβρίου.

Η πρεμιέρα του Roland Garros θα απέχει μόλις μια εβδομάδα από τη στέψη του πρωταθλητή του US Open 2020 (31/08-13/09).

Οι αθλητές, έδειξαν τον εκνευρισμό τους για την απόφαση αυτή η οποία πάρθηκε χωρίς τη γνώμη τους ενώ δεν ενημερώθηκαν ούτε τα υπόλοιπα Grand Slam για την απόφαση αυτή των Γάλλων να μεταθέσουν το χωμάτινο Grand Slam.

Η ATP και η WTA, σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη για την ακύρωση όλων των τουρνουά μέχρι τις 07 Ιουνίου, κάλεσε όλες τις δυνάμεις του τένις να δουλέψουν ενωμένες, ονοματίζοντας την ITF και τα τέσσερα Grand Slam, αφήνοντας εκτός την Γαλλική Ομοσπονδία.

«Τώρα δεν είναι καιρός να δράσουμε μονομερώς, αλλά όλοι μαζί», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πλέον, το Roland Garros θα βρει απέναντί του τα ATP τουρνουά σε Μετς, Αγία Πετρούπολη, Τσενγκντού, Σόφια, Ζουχάι αλλά και το Laver Cup και τα γυναικεία σε Γκουαγκντσό, Σεούλ, Τόκυο και Γουχάν.

Όλα αυτά τα τουρνουά έχουν μείνει στο σκοτάδι και είναι άγνωστο αν καταφέρουν να επιβιώσουν αφού ο κόσμος και οι παίκτες θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στο Roland Garros με ότι αυτό συνεπάγεται στην πώληση εισιτηρίων και στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Χαρακτηριστική η δήλωση του διευθυντή των αγώνων Chengdu Open,Λουίζ Καρβάλιο στο Reuters: «Όλοι μάθαμε με έκπληξη την ανακοίνωση του Roland Garros. Οι παίκτες, η ITF και τα υπόλοιπα Grand Slam. Σε μια δύσκολη εποχή όπου ο κόσμος πρέπει να μείνει ενωμένος για να ξεπεράσει το παγκόσμιο υγειονομικό πρόβλημα, είναι λυπηρό να μαθαίνεις από τα social media μια τέτοια απόφαση που πάρθηκε μονομερώς. Θα συζητήσουμε με την ATP τις επιλογές που έχουμε».

Ο Ρότζερ Φέντερερ που είναι από τους πρωτεργάτες του Laver Cup, έχει ήδη εκδηλώσει την προτίμησή του στο ανεπίσημο τουρνουά (25-27 Σεπτεμβρίου) από το να συμμετάσχει στο Γαλλικό Όπεν και μένει να δούμε αν και άλλοι κορυφαίοι τενίστες “μποϊκοτάρουν” το Παρίσι, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην εμπορικότητα της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ