aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣτη Βουλγαρία για το μοναδικό εισιτήριο ανόδου

Στη Βουλγαρία για το μοναδικό εισιτήριο ανόδου

Αναχωρεί την Μ.Δευτέρα 2 Απριλίου για την Βουλγαρία η Εθνική Ομάδα Davis Cup για να συμμετάσχει στους αγώνες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Group III, οι οποίοι θα διεξαχθούν την Μεγάλη Εβδομάδα, από 4-7 Απριλίου στο Πλόβντιβ. Την Εθνική ομάδα αποτελούν οι αντισφαιριστές Πέτρος Χρυσοχός, Μενέλαος Ευσταθίου, Ελευθέριος Νέος και Νικόλας Κάμπελ. Ο κάπτεν της ομάδας θα είναι ο προπονητής Δημήτρης Ηροδότου.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος οκτώ χώρες, που θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στο Group II. Πρόκειται για την Βουλγαρία που διοργανώνει τους αγώνες, το Μονακό, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ, την Ισλανδία, την Ανδόρρα, την Αλβανία και το Σαν Μαρίνο. Οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων στους οποίους επικεφαλής θα είναι οι Βουλγαρία και το Μονακό που έχουν την ψηλότερη κατάταξη στον πίνακα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. H Κύπρος βρίσκεται στο αμέσως επόμενο γκρουπ μαζί με την ΠΓΔΜ και αυτόματα αποκλείεται να συναντηθεί με την χώρα αυτή στη φάση των ομίλων. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Απριλίου. Οι νικητές των δύο ομίλων θα προκριθούν στον τελικό της 7ης Απριλίου, από τον οποίο θα προκύψει και η ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο.

Η Εθνική ομάδα προετοιμάστηκε στη Λάρνακα ως επί το πλείστον στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας που διαθέτει γήπεδα με χωμάτινες επιφάνειες, όπως και αυτά που θα γίνουν οι αγώνες, και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν στην Ακαδημία Ηροδότου. Οι καθημερινές προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή. Απών ήταν ο Πέτρος Χρυσοχός που έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις σε διεθνή πρωταθλήματα της ATP και θα μεταβεί από τις Η.Π.Α. απ’ ευθείας στη Βουλγαρία. Η σύνθεση της ομάδας είναι η ίδια που αντιμετώπισε πέρσι στις αρχές Φεβρουαρίου την Τουρκία.

Στην ομάδα αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν ωστόσο υπάρχει η πίστη ότι αν οι αθλητές μας αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, μπορούν να τα καταφέρουν. Ο  κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου ανέφερε σχετικά: «Είναι δεδομένο ότι η γηπεδούχος Βουλγαρία έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας. Σίγουρα όμως δεν μας επηρεάζουν τα ranking κάποιων παικτών τόσο της Βουλγαρίας όσο και του Μονακό, αλλά και της Ανδόρρας. Οι καλύτεροι τους αντισφαιριστές είναι πιο έμπειροι και μεγαλύτεροι ηλικιακά από τους δικούς μας, αλλά παραμένουν για πολλά χρόνια σε ένα επίπεδο που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι δικοί μας αντισφαιριστές εφόσον παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Η προετοιμασία πήγε καλά, ο Πέτρος (Χρυσοχός) παίζει και αποδίδει το τελευταίο διάστημα σε ψηλό επίπεδο, ενώ υπάρχει πλεόν καλύτερο δέσιμο της ομάδας μετά την περσινή εμπειρία στους αγώνες με την Τουρκία».

Οι πέντε αγώνες κάθε αναμέτρησης (δύο μονά, διπλό και άλλα δύο μονά) θα κρίνονται με σύστημα «best-of-three» σετς, και οι δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων θα διεξαχθούν με σύστημα «round robin» (όλοι εναντίον όλων). Ο αγώνας της Κύπρου με τον επικεφαλής του ομίλου της (Βουλγαρία ή Μονακό), θα διεξαχθεί την τρίτη μέρα των αγώνων, την Μ.Παρασκευή 6 Απριλίου. Ο πρώτος του κάθε ομίλου θα παίξει στον τελικό του Μ.Σαββάτου 7 Απριλίου, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο ανόδου.

Την ομάδα αναμένεται να στηρίξουν και 20 περίπου φίλοι της αντισφαίρισης, κυρίως συγγενείς των αντισφαιριστών που θα βρεθούν στη Βουλγαρία την Μεγάλη Εβδομάδα, ειδικά για τους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ