aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣτα προημιτελικά οι Χριστοφόρου, Ομήρου και Λουκά

Στα προημιτελικά οι Χριστοφόρου, Ομήρου και Λουκά

Με μεγάλη επιτυχία και έντονο συναγωνισμό συνεχίζεται Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία, το Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις «Κύπελλο Αφροδίτη», το οποίο διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, (ΟΑΚ). Το πρωτάθλημα ανήκει στην κατηγορία 4 της Διεθνούς Ομοσπονδίας, και την Τρίτη διεξήχθησαν οι συναντήσεις για τη φάση των «16», στα Μονά ενώ ξεκίνησαν και οι αγώνες των Διπλών.

Ξεχώρισαν οι προκρίσεις τριών Κυπρίων αντισφαιριστών στα προημιτελικά των Μονών. Η Ελίζα Ομήρου προκρίθηκε στον προημιτελικό του Μονού Γυναικών, ύστερα από τη νίκη της επί της Λίζας Κανιάτζο από την Ιταλία με 2-0 (7-5, 6-1). Η Ομήρου είναι το Νο1 στο ταμπλό και έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στον επόμενο αγώνα στο κεντρικό γήπεδο που ακολούθησε, η Ελένη Λουκά παρά το ότι έχασε το πρώτο σετ, τελικά νίκησε την Ντανέλ Ασίροβα από το Καζακστάν ύστερα από αγώνα τριών σετ με 2-1 (4-6, 7-5, 6-1). Οι δύο Κύπριες αντισφαιρίστριες θα βρεθούν αντιμέτωπες στον προημιτελικό της Πέμπτης.

Στους απογευματινούς αγώνες, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ξεκίνησε καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο σετ πριν ο αντίπαλος του ο Φεντερίκο Ρεμπεσκίνι από την Ιταλία αποχωρήσει. Ο Χριστοφόρου που είναι Νο4 στο ταμπλό θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό τον επίσης Ιταλό Ρικάρντο Περίν (Νο6).

Αντίθετα αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ο Ελευθέριος Νέος που έχασε από τον Λουκ Σίμκις από τη Μεγάλη Βρετανία με 2-0 (6-2, 6-2), ο Νικήτα Παρφένοφ που έχασε από τον Έουεν Λούμσντεν από τη Μ. Βρετανία με 2-0 (7-5, 6-2), και η Μελίν Ονκάγια που ηττήθηκε από την Ολίβια Έλλιοτ επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία με 2-0 (7-6[0], 6-0). Οι τελικοί του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί.

Στο φετινό διεθνές πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη» συμμετέχουν Έφηβοι και Νεανίδες κάτω των 18 ετών, από 17 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Αυτές είναι οι, Αυστραλία, Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κύπρος, Λίβανος, Μ. Βρετανία, Νότιος Αφρική, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Σρι Λάνκα, Σερβία και Σλοβακία.

Το πρωτάθλημα είναι ένα από τα τρία πρωταθλήματα Juniors της διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης που διοργανώνονται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία από τον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Λάρνακας του «ITF Larnaca Junior Cup 2016», ενώ μετά το τέλος του «Κυπέλλου Αφροδίτη» θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή το «Herodotou Tennis Academy ITF U18» που θα διοργανώσει στις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα η ομώνυμη Ακαδημία Ηροδότου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ