aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣΟΚ στη Μελβούρνη: Αποκλείστηκε ο Τζόκοβιτς!

ΣΟΚ στη Μελβούρνη: Αποκλείστηκε ο Τζόκοβιτς!

Είναι απίστευτο: ο Νόβακ Τζόκοβιτς ηττήθηκε στα πέντε σετ από τον Ντένις Ιστόμιν (Νο.117) στον δεύτερο γύρο του Australian Open και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον έβδομο τίτλο του στη Μελβούρνη! Μιλάμε για την έκπληξη του… αιώνα! Ο βασιλιάς της Αυστραλίας, το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου πάει σπίτι του πριν καλά καλά ξεκινήσει η διοργάνωση!

Ο κάτοχος 12 Grand Slam τίτλων ηττήθηκε 7-6(8), 5-7, 2-6, 7-6(5), 6-4 από τον εμπνευσμένο Ουζμπέκο σε μια επική μάχη διάρκειας 4 ωρών και 48 λεπτών και σόκαρε τον κόσμο του τένις… Είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν εννέα χρόνια (Wimbledon 2008) που ο Σέρβος αποχαιρετάει Grand Slam στον δεύτερο γύρο!

Από νωρίς φάνηκε ότι ο δρόμος του Νόλε προς τη νίκη θα ήταν δύσβατος, όμως όταν κατάφερε να κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, έχοντας σώσει δύο σετ πόιντ του Ιστόμιν για το 2-0, όλα έδειχναν ότι η… τάξη είχε αποκατασταθεί!

Πράγματι, πήρε το δεύτερο σετ, Ο 30χρονος αντίπαλός του άρχισε να κάνει εύκολα λάθη και πολλοί πίστεψαν ότι το ματς είχε πλέον τελειώσει.

Ο Ιστόμιν, ωστόσο, ξαναβρήκε τα χτυπήματά του στο τέταρτο σετ και παρότι ο Τζόκοβιτς βρήκε απάντηση στο μπρέικ που δέχτηκε, ο Ουζμπέκος ήταν εξαιρετικός στο τάι μπρέικ και το ματς πήγε σχεδόν ανέλπιστα σε πέμπτο σετ!

Ούτε εκεί μπόρεσε ο Νόλε να δείξει τον πραγματικό του εαυτό και ο Ιστόμιν πήρε και πάλι προβάδισμα με 3-2, αγγίζοντας το όνειρο μέσα στη σοκαρισμένη Rod Laver Arena! Σαν να είχε μείνει από ενέργεια και από πίστη ο Τζόκοβιτς, δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του, ακόμα και όταν εκείνος πήρε υπό πίεση τις μπάλες στο 5-4.

Φοβερά ψύχραιμος ο Ιστόμιν, υπερασπίστηκε με αρκετή άνεση το σερβίς του και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη της ζωής του! Πραγματικά απίστευτη η εμφάνιση του τενίστα από το Ουζμεκιστάν που θα παίξει στον τρίτο γύρο με τον Ισπανό Παμπλο Καρένιο Μπούστα…

Ο Νόλε, από την άλλη, όχι δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κατακτάει για έβδομη φορά το Australian Open, αλλά χάνει και ένα σωρό βαθμούς αφού πήγε στη Μελβούρνη ως κάτοχος του τροπαίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Άντι Μάρεϊ έχει την ευκαιρία να του ξεφύγει ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη, λίγο πριν ο Νόλε πάει να υπερασπιστεί τους τίτλους του και σε Μαϊάμι, Indian Wells.

Όπως καταλαβαίνετε, βέβαια, ανοίγει ο δρόμος για… όλους στη Μελβούρνη μετά τον αποκλεισμό του τενίστα από το Βελιγράδι και μην παρεξανευτείτε αν τη φετινή σεζόν έχουμε νικητή έκπληξη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ