aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΣήκωσε (και αυτήν) την κούπα ο Ναδάλ!

Σήκωσε (και αυτήν) την κούπα ο Ναδάλ!

Ο θρύλος του παγκόσμιου τένις που ακούει στο όνομα Ραφαέλ Ναδάλ πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι δόξας στον μύθο που έχει χτίσει στα κορτ εδώ και 15 χρόνια! Αυτός ο τεράστιος τενίστας με το απίστευτο ταλέντο, την τρομακτική πνευματική δύναμη και αποφασιστικότητα, συνεχίζει να γράφει τη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος κατακτώντας τον 16ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και τρίτο Αμερικάνικο Όπεν μετά την πειστική, πανάξια και απόλυτα ελεγχόμενη νίκη του επί του πρωτάρη σε τελικούς Κέβιν Αντερσον με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-4).

Ενώ πριν από την έναρξη του 2017 ελάχιστοι του έδιναν ελπίδες να ξανακερδίσει οποιοδήποτε Slam εφόσον τραυματισμοί και προχωρημένη ηλικία φάνηκε να τον φρενάρουν από το 2014 και μετά, ωστόσο, η θέληση, η προσπάθεια, το ταλέντο και η πίστη αυτού του τεράστιου παίκτη στις δυνατότητές του έδωσαν τις απαντήσεις! Ρολάν Γκαρός και Αμερικανικό Όπεν ήταν ο τρομερός απολογισμός του Ισπανού τενίστα στα Grand Slam ενώ συμμετείχε και στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν όπου ηττήθηκε στα σημεία από τον επίσης τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ.

Μαζί με τον Ελβετό τενίστα, ξαναγύρισαν τον χρόνο πίσω φέτος μοιραζόμενοι τα Slam και έδειξαν, ο ένας στα 36, ο άλλος στα 31 του, ότι είναι, αναμφισβήτητα, οι καλύτεροι τενίστες όλων των εποχών και συνεχίζουν να μας κάνουν να νιώθουμε ευλογημένοι που τους βλέπουμε ακόμα να μεγαλουργούν! O τίτλος στο Flushing Meadows, φέρνει και πάλι τον Ναδάλ σε απόσταση τριών Grand Slam από τον Ρότζερ Φέντερερ που μετράει 19 Majors όμως ο Ισπανός δεν θέλει να βάλει αυτοσκοπό να ξεπεράσει τον αιώνιο αντίζηλό του…

«Πραγματικά δεν σκέφτομαι αυτό το πράγμα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου κι εκείνος τη δική του. Είμαι πολύ χαρούμενος με ότι έχω καταφέρει και γι’αυτόν τον τίτλο. Ακόμα έχω το πάθος και την αγάπη για το άθλημα. Θέλω ακόμα να αγωνίζομαι και να νιώθω τη νευρικότητα κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στο γήπεδο. Όσο θα ισχύουν αυτά, εγώ θα είμαι εδώ… Συγχαρητήρια στον Ρότζερ για την απίθανη σεζόν που έχει και συγχαρητήρια και σε μένα γιατί κι εγώ έχω μια σπουδαία χρονιά. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ράφαελ Ναδάλ στους δημοσιογράφους.

Αυτή ήταν η πρώτη σεζόν μετά το 2013 που ο Ναδάλ κατακτά Grand Slam σε άλλη επιφάνεια από το χώμα και επίσης η πρώτη χρονιά που κατακτά πάνω από ένα Major μετά το μαγικό 2013. Πλέον, το Αμερικανικό Όπεν έχει την τιμητική να είναι το δεύτερο αγαπημένο του με τρεις κατακτήσεις μετά το αξεπέραστο ρεκόρ που έχει στο Ρολάν Γκαρός με 10, ενώ στο Wimbledon μετρά 2 και στο Αυστραλιανό έναν τίτλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ