Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση οι επαγγελματίες τενίστες λόγω ακύρωσης των τουρνουά

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι δεκάδες επαγγελματίες τενίστες και τενίστριες, μετά την ακύρωση όλων των τουρνουά, που αποτελούσαν πηγή εισοδήματος, λόγω της πανδημίας. Έτσι εντείνονται οι προσπάθειες για την ενίσχυση εκείνων, που πλήττονται περισσότερο από την αναστολή των αγώνων.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σχέδιο με την ονομασία «The Player Relief Fund» (ο λογαριασμός για την οικονομική ανακούφιση των αθλητών/τριών) που θα στηρίξει με περισσότερα από έξι εκατ. δολάρια τενίστες και τενίστριες που έχουν πληγεί από την απουσία αγωνιστικής δράσης. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί σε περίπου 800 αθλητές, που πληρούν ορισμένα κριτήρια τα οποία έχουν δημιουργήσει οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος.

Να σημειωθεί πως προχωρά και η πρόταση του Νόβακ Τζόκοβιτς, που αφορά τενίστες, που βρίσκονται στο Top 750 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Σέρβος σταρ, ο οποίος είναι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της διεθνούς ομοσπονδίας, σε συνεννόηση με τον Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ προχωρούν στη δημιουργία ενός ταμείου στήριξης, στο οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι παίκτες από το Top 100, τα μεγάλα Grand Slam, καθώς και η διεθνής ομοσπονδία των ανδρών (ATP), με στόχο να συγκεντρωθεί ένα ποσό γύρω στα 4 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο και θα μοιραστεί σε όσους βρίσκονται από το Νο.250 έως το Νο.750 της κατάταξης.

ΠΗΓΗΚΥΠΕ-ΑΠΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ