aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠρωταθλητής στην Κίνα ο Παγδατής!

Πρωταθλητής στην Κίνα ο Παγδατής!

Tον πέμπτο του τίτλο στην πολύχρονη καριέρα του στο τένις πανηγυρίζει ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες κέρδισε το τουρνουά Pingshan Open στη Σεντζέν της Κίνας.

Ο πρωταθλητής μας στον τελικό του τουρνουά (17/3) αντιμετώπισε τον Ιταλό Στέφανο Ναπολιτάνο, κερδίζοντας με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-4) και κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο ο οποίος αποτελεί σπουδαία διάκριση στην καριέρα του Κύπριου αντισφαιριστή.

Ο τελικός στο Challenger της Σένζεν, ήταν πολύ αμφίρροπος με τον 33χρονο να χρειάζεται 2 ώρες και 32 λεπτά για να φτάσει στη νίκη επί του 23χρονου Ιταλού, Νο229 στον κόσμο. O Παγδατής προηγήθηκε με διπλό break στο καθοριστικό σετ και παρά την προσπάθεια του Ναπολιτάνο να επιστρέψει, εκμεταλλεύτηκε το 4ο match point στο δικό του σερβίς, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη.

Είναι ο πρώτος τίτλος του Μάρκου από το Challenger της Γενεύης το 2014 και ο 10ος συνολικά σε τουρνουά της συγκεκριμένης σειράς. Ο Παγδατής έχει και τέσσερις τίτλους ATP, από τη συμμετοχή του σε 14 τελικούς! Ο τελευταίος τίτλος ATP ήταν στο Σίδνεϊ το 2010.

Στο ATP Tour έχει 4 τίτλους και 10 χαμένους τελικούς, με τελευταίο τίτλο το Sydney International στο Σίδνεϊ από τον Ιανουάριο του 2010 και 6 διαδοχικούς χαμένους τελικούς έκτοτε. Στο Challenger Tour, έχει πλέον 11 κερδισμένους τίτλους σε 13 τελικούς (11-2). Για να φτάσει σ’ αυτόν, κέρδισε κατά σειρά τους Sasi Kumar Mukund (6-4, 7-5), Aleksandr Nedovyesov (6-3, 6-2), Soon-woo Kwon (6-4, 3-6, 6-3), Baptiste Crepatte (6-4, 6-2) και Napolitano (6-2, 3-6, 6-4). Ένα χρόνο ακριβώς είχε να πετύχει 5 διαδοχικές νίκες στο ίδιο τουρνουά, καθώς πέρσι τέτοια εποχή το είχε κάνει στο Indian Wells, όπου ξεκινώντας από τα προκριματικά, έφτασε στη φάση των «16».

Οι 90 ATP βαθμοί που συγκέντρωσε μοιάζουν πολύτιμοι από τη στιγμή που τη Δευτέρα θα χάσει 106 πόντους από την συμμετοχή του πέρυσι στον 4ο γύρο του Indian Wells.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ