aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠρος αναβολή και το Wimbledon

Προς αναβολή και το Wimbledon

Ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Ντιρκ Χόρντοφ, είναι βέβαιος ότι το Wimbledon δεν θα πραγματοποιηθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και αυτό θα αποφασίσει η AELTC στη συνεδρίασή της μέσα στην εβδομάδα.

Ο Χόρντοφ πιστεύει ότι αυτή είναι η μοναδική λύση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς δεν υπάρχει χρόνος από τη στιγμή που όλα έχουν «παγώσει» στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι Βρετανοί άργησαν πολύ να πάρουν μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας και φαίνεται πως η κατάσταση στο νησί θα αργήσει να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Το Wimbledon είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 29 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου.

«Το Wimbledon ανακοίνωσε ότι θα κάνει συμβούλιο την Τετάρτη για να πάρουν την τελική απόφαση. Έχω επαφές με την ATP και την WTA και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφασιστεί η αναβολή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι απαραίτητο να συμβεί αυτή τη στιγμή. Είναι ουτοπικό να πιστεύουν ότι μπορούν να διοργανώσουν το Championships με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές απ’ όλο τον κόσμο. Είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί», είπε ο Ντίρκοφ στο Sky Sports.

Όλα δείχνουν, λοιπόν πως το Wimbledon Championships δεν θα πραγματοποιηθεί στην προβλεπόμενη ημερομηνία και οι Βρετανοί θα πρέπει να βρουν λύση ώστε να διεξαχθεί αργότερα στη σεζόν, με την κενή εβδομάδα λόγω της ακύρωσης του Ολυμπιακού τουρνουά να είναι μια πιθανή εκδοχή, στις αρχές Αυγούστου.

Μόνο 10 φορές δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί το Wimbledon που είναι και το αρχαιότερο από τα Grand Slam (1877), κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων, 1914-18 και 1940-45.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ