aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠήρε με τρομερή ανατροπή το Australian open η Σαμπαλένκα!

Πήρε με τρομερή ανατροπή το Australian open η Σαμπαλένκα!

Πήρε τον πρώτο της major τίτλο η Αρίνα Σαμπαλένκα! Μετά από έναν φοβερό τελικό, η 24χρονη νίκησε με ανατροπή την Γελένα Ριμπάκινα με 4-6, 6-3, 6-4 και στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Australian Open.

Η Σαμπαλένκα έκανε το παιχνίδι της ζωής της και υπέταξε το Νο25 της κατάταξης σε ένα παιχνίδι 2 ωρών και 28 λεπτών.

Στο πρώτο σετ η Ριμπάκινα έκανε νωρίς το μπρέικ και βρέθηκε να προηγείται με 3-1, ωστόσο η Σαμπαλένκα ισοφάρισε σε 4-4. Η απάντηση της Καζάκας ήταν άμεση, καθώς έκανε νέο μπρέικ για το 5-4 και τελείωσε το σετ με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν συναρπαστικό. Η Σαμπαλένκα έφτασε σε μπρέικ πόιντ με το καλημέρα, όμως η Ριμπάκινα τη σταμάτησε. Τελικά, το κατάφερε στο τέταρτο γκέιμ και ξέφυγε στο 4-1, παρότι η αντίπαλός της απείλησε με μπρέικ. Στη συνέχεια απείλησε κι αυτή, χωρίς να καταφέρει να σπάσει το σερβίς της Λευκορωσίδας, αλλά κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και έκανε το 1-1 σετ με 6-3.

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο. Η Σαμπαλένκα έφτασε κοντά στο μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ, όμως η Ριμπάκινα άντεξε και έκανε το 3-2. Δεν το κατάφερε, όμως, στη συνέχεια, με τη Σαμπαλένκα να κάνει το 5-3 και να τελειώνει το ματς με 6-4 μετά από σπουδαία μάχη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ