aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠαραδόθηκε στη Ζου και αποχαιρέτησε το Αυστραλιανό Open η Σάκκαρη

Παραδόθηκε στη Ζου και αποχαιρέτησε το Αυστραλιανό Open η Σάκκαρη

Αποχαιρέτησε… πρόωρα το Αυστραλιανό Open η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο σετ, στο δεύτερο ανέτρεψε τα δεδομένα, φτάνοντας στο 1-1, ωστόσο στο τρίτο δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ζου και γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό με 2-1 σετ στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τηΣάκκαρη, καθώς ηττήθηκε στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ με 7-3.

Η 27χρονη Κινέζα έκανε μπρέικ στο σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας δύο φορές, αλλά παρότι το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης απάντησε και ισοφάρισε σε 6-6, είδε την αντίπαλό της με πολλαπλά μίνι μπρέικ να αποσπάται με 6-2 και να παίρνει εν τέλει το πρώτο σετ με 7-3.

Παρόλα αυτά, στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη είχε πολύ διαφορετική εικόνα, καταφέρνοντας να ανατρέψει τα δεδομένα με εμφατικό τρόπο. Παρότι δέχθηκε μπρέικ μόλις στο πρώτο της σερβίς, απάντησε με τρία συνεχόμενα σε αυτό της Ζου και κατάφερε να πάρει πανεύκολα το δεύτερο σετ με 6-1 και να φέρει το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1 στα σετ.

Όπως ξεκίνησε το δεύτερο, με τον ίδιο τρόπο άρχισε και το τρίτο σετ για την καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια, καθώς δέχθηκε και πάλι μπρέικ στο πρώτο σερβίς από την Κινέζα. Ωστόσο, αν και δυσκολεύτηκε να υπερασπιστεί τα δύο επόμενα σερβίς, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πήρε πίσω το μπρέικ, φτάνοντας στο 3-3.

Η Σάκκαρη υπερασπίστηκε το σερβίς της, φτάνοντας στο 4-3, αλλά στη συνέχεια, η Ζου πάτησε στο γκάζι και στο 9ο game έκανε εκ νέου μπρέικ, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειας, φέρνοντας… τούμπα το σετ, για το 5-4.

H Ζου θα αντιμετωπίσει την Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία απέκλεισε με ανατροπή την Αμερικανίδα Μάντισον Κις (Νο 13), και προκρίθηκε στη φάση των «16» για δέκατη φορά στην καριέρα της. Η νικήτρια του εν λόγω Grand Slam το 2012 και το 2013, άλλοτε Νο 1 τενίστρια στον κόσμο (Νο 24 πλέον), πήρε τη νίκη σε 99 λεπτά με 1-6, 6-2, 6-1.

Περισσότερα σε λίγο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ