aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠαλικάρι ο Τσιτσιπάς, λύγισε από τον Βαβρίνκα σε 5ωρο ματς-θρίλερ!

Παλικάρι ο Τσιτσιπάς, λύγισε από τον Βαβρίνκα σε 5ωρο ματς-θρίλερ!

Με ψηλά το κεφάλι αφήνει το Roland Garros o Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας έχασε από τον Σταν Βαβρίνκα με 3-2 σετ [7-6(6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6] σε μια υπερματσάρα 5 ωρών, με τον Ελβετό να ονειρεύτεται μέρες 2015, όταν είχε θριαμβεύσει στο Παρίσι! Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό έπος που καθήλωσε τους θεατές… Βαβρίνκα και Τσιτσιπάς έπαιξαν σπουδαίο τένις, ακόμα και όταν τους είχε καταβάλει η κούραση και δεν μπορούσαν να κινηθούν όπως θα ήθελαν!

Το κακό για τον Σταν Βαβρίνκα είναι ότι πέφτει πάνω στον… κακό του δαίμονα, τον σπουδαίο συμπατριώτη του Ρότζερ Φέντερερ, που ήδη ξεκουράζεται μετά την άνετη πρόκριση στην οκτάδα… Όσον αφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά, πάλεψε παλικαρίσια μέχρι τον τελευταίο πόντο, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες του (22 χαμένα μπρέικ πόιντ), ενώ τον πρόδωσε στο φινάλε και το forehand του.

Φανταστείτε ότι ήταν η πρώτη φορά που παίζει σε τόσο μεγάλο σε διάρκεια αγώνα, ενώ τη μία φορά στο tour που είχε αγωνιστεί σε αναμέτρηση πέντε σετ, το ματς έγινε σε δύο δόσεις (με τον Τζάρεντ Ντόναλντσον πέρυσι στο Λονδίνο). Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας σίγουρα θα φύγει πικραμένος από το Παρίσι, όμως έδειξε ξανά ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Και είναι βέβαιο ότι θα έρθει η διάκριση σε Grand Slam και, μάλιστα, πολύ σύντομα.

Έτυχε να έχει απέναντί του έναν πολύ έμπειρο τενίστα, που μπορεί να είναι τώρα στο Νο.28, ωστόσο θυμίζει στο Παρίσι τον Σταν που κατέκτησε τρεις major τίτλους… Μελανό σημείο του Στέφανου στο κατά τα άλλα τρομερό παιχνίδι, τα υπεράριθμα χαμένα μπρέικ πόιντς. Ο Έλληνας τενίστας θύμισε… Φέντερερ και με 5/27(!) έχασε τη νίκη από τα χέρια του, μιας και μέτρησε 0/8 στο 5ο σετ, σε αντίθεση με το 1/2 του Βαβρίνκα.

Αυτήν η ήττα του Στέφανου, δεν του τελειώνει τις πιθανότητες πάντως για είσοδο στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης, με το τέλος του Γαλλικού Όπεν. Αυτό, γιατί με ήττα του Αλεξάντερ Ζβέρεφ την Δευτέρα από τον Φάμπιο Φονίνι, ο Στεφ θα «κλειδώσει» το Νο5.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ