aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠαγκόσμια επιτυχία στην αντισφαίριση από την Κλειώ Μαρία Ιωάννου

Παγκόσμια επιτυχία στην αντισφαίριση από την Κλειώ Μαρία Ιωάννου

Η νεαρή Κύπρια πρωταθλήτρια αντισφαίρισης Κλειώ Μαρία Ιωάννου κέρδισε την πολύ τιμητική 2η θέση στο παγκόσμιο τουρνουά τένις ηλικίας 18 χρονών (ITF U18) που έγινε στη Λεμεσό από τις 19 μέχρι τις 24 Αυγούστου 2019 στο «Ioannides Tennis Academy and Premier Tennis Club».

Η Κλειώ Μαρία που είναι επί σειρά ετών πρωταθλήτρια Κύπρου, παρά το νεαρό της ηλικίας (είναι μόλις 14 χρονών), κέρδισε όλες τις αντίπαλες παίκτριες που ηλικιακά ήταν κατά 3 χρόνια μεγαλύτερες. Το επίτευγμα της αυτό θεωρείται μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα αφού είναι η πρώτη από τις Κύπριες αντισφαιρίστριες  που εξασφαλίζει εισιτήριο σε τελικό παγκοσμίου τουρνουά ITF U18 σε μικρή ηλικία.

Η σπουδαία αυτή νίκη της είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο, προστέθηκε στην πλούσια συλλογή της και είναι η 180η νίκη. Συγκεκριμένα έχει στο ενεργητικό της 168 πρώτες νίκες και 12 δεύτερες από Παγκύπριους, Διεθνείς Ευρωπαϊκούς Αγώνες και τώρα Παγκόσμιους.

Η Κλειώ Μαρία είναι μια ταλαντούχα και κορυφαία αντισφαιρίστρια και κατέχει την πρώτη θέση στην Παγκύπρια κατάταξη τόσο στην κατηγορία U14 όσο και στην κατηγορία U16. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Κύπρου και εκπροσώπησε επάξια πολλές φορές την μικρή μας πατρίδα σε αγώνες στο εξωτερικό.

Παράλληλα είναι αριστούχα μαθήτρια (Ελληνικό Αθλητικό Σχολείο Αμερικάνικης Ακαδημία Λεμεσού) αφού καταφέρνει να συνδυάζει άψογα σχολείο και πρωταθλητισμό. Δίκαια θεωρείται ένα ανερχόμενο και πολύ υποσχόμενο ταλέντο της Κυπριακής Αντισφαίρισης και με σκληρή δουλεία θα φθάσει ακόμη πιο ψηλά. Το μέλλον λοιπόν της ανήκει! Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ