aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠαγδατής: «Στην Κύπρο πολλοί εξαιτίας μου δεν πήγαιναν σχολείο»

Παγδατής: «Στην Κύπρο πολλοί εξαιτίας μου δεν πήγαιναν σχολείο»

Ο Μάρκος Παγδατής βρίσκεται στο Λονδίνο ως σχολιαστής της Cosmote TV για το ATP Tour του Λονδίνου και η παρουσία του δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Εκτός του ότι ο απλός κόσμος τον «πολιορκεί» για αυτόγραφα και φωτογραφίες, είναι περιζήτητος για συνεντεύξεις από διεθνή μέσα.

Μια από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το τένις, η «tennisnet.com», απέσπασε από τον συμπατριώτη μας δηλώσεις για όλα τα θέμα. Ο 34χρονος παλαίμαχος πλέον αντισφαιριστής, μίλησε για την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τονίζοντας πως αυτό που του λείπει περισσότερο «δεν είναι οι προπονήσεις», αλλά οι «οπαδοί, η ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο τένις. Εκεί μπορώ να μιλώ στους οπαδούς, να επικοινωνώ μαζί τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως μίλησε για τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε κατά καιρούς: «Είχα πολλά προβλήματα με τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, κυρίως με το ισχίο μου. Αυτό δεν ήταν διασκεδαστικό, μερικές φορές αισθάνθηκα πραγματικά μελαγχολία, επειδή δεν μπορούσα να ενεργήσω όπως ήθελα. Αλλά αγωνιζόμουν και είμαι ευγνώμων που ολοκλήρωσα την καριέρα μου σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά, το Γουίμπλεντον».

Μετά από σχετική ερώτηση θυμήθηκε και τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του, που δεν ήταν άλλες από την παρουσία του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 2006 και την ίδια χρονιά στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον. «Από εκείνον τον τελικό στο Αυστραλιανό Όπεν, περισσότεροι άνθρωποι με παρακολουθούσαν μέρα με τη μέρα. Και επίσης το άθλημα του τένις», είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Θυμάμαι ακόμη και τα σχολεία είχαν… κλείσει για να παρακολουθήσουν τους αγώνες μου», για να διευκρινίσει τι εννοούσε: «Τώρα έχω μετακομίσει στην Κύπρο. Πολλοί άνθρωποι, που είναι τώρα 25, 26 ετών, ίσως και λίγο νεότεροι, όταν με συναντούν μού λένε ότι εξαιτίας μου δεν πήγαν στο σχολείο. Στα σχολεία είχαν μεγάλες οθόνες στις οποίες έδειξαν τους αγώνες μου. Είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο για μένα να νιώθω αυτή την αγάπη από τους ανθρώπους».

Μεταξύ άλλων, ο Παγδατής αναφέρθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά και στη Μαρία Σακκάρη τονίζοντας πως «Ο Στέφανος έχει αλλάξει το αθλητικό τοπίο στην Ελλάδα. Και επίσης η Μαρία, η οποία είναι μεγάλη προσωπικότητα για το άθλημά μας. Τα επιτεύγματα αυτών των παιδιών που πιστεύουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, δίνουν πολλές ελπίδες σε πολλούς ανθρώπους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ