aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣO Τσιτσιπάς υπέκυψε στις «ορέξεις» του φοβερού Ναδάλ

O Τσιτσιπάς υπέκυψε στις «ορέξεις» του φοβερού Ναδάλ

Φρένο στα όνειρα και την ξέφρενη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά, έβαλε ο Ράφα Ναδάλ που επικράτησε του Έλληνα τενίστα με 3-0 στη Μελβούρνη, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Αυστραλιανού Open για 5η φορά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος, αποχώρησε από το Grand Slam της Μελβούρνης με ψηλά το κεφάλι και βάζοντας πλώρη για ένα λαμπρό μέλλον στο παγκόσμιο στερέωμα. Απέναντι στον Ισπανό δεν ήταν συγκεντρωμένος, ούτε σταθερός ψυχολογικά, αλλά σίγουρα η πορεία του και κυρίως η νίκη του θα συζητιούνται για καιρό.

Στην Αυστραλία ο Έλληνας τενίστας έγινε ο νεότερος στην ιστορία των Grand Slam μετά από τον Τζόκοβιτς που προκρίνεται στα ημιτελικά, ενώ σύντομα θα είναι μέσα στο Τοπ 10 του κόσμου.

Ο Ναδάλ ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Έλληνα τενίστα. Ο Ισπανός δεν τον υποτίμησε καθόλου και όντας εξαιρετικός και κυριαρχικός στα σερβίς γκέιμς του, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Στέφανο να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, επικρατώντας με 6-2,6-4,6-0.

Ουσιαστικά ο Ναδάλ δεν του άφησε κανένα περιθώριο, με τον Τσιτσιπά να τον κοιτάει στα μάτια μόνο στο δεύτερο σετ του παιχνιδιού. Ο Τσιτσιπάς έκανε στο 4-3 αλλά ο Ναδάλ πήρε τρία σερι γκέιμ, έκανε το 6-4 και το 2-0 στα σετ.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο νεαρός τενίστας δεν μπήκε ποτέ στο τρίτο σετ, αφού η ψυχολογία του έπεσε κατακόρυφα. Η απογοήτευση του Στέφανου βγήκε στο κορτ και υψώνοντας λευκή σημαία παραδόθηκε στον Ναδάλ που επικράτησε αέρα με 6-0.

Ο Ναδάλ πέμπτη φορά τελική
Ο Ναδάλ προκρίθηκε για 5η φορά στον τελικό του Australian Open. Εκεί θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του, αφού είχε κατακτήσει αυτόν του 2009, και είχε χάσει τους τελικούς του 2012, 2014 και 2017.

Αυτός θα είναι ο 18ος τίτλος σε Grand Slam που θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει! Το 2018 είχε κερδίσει το Ρολάν Γκαρός!

Η συνέχεια… για τον Στέφανο
Το μέλλον ανήκει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Το 2018 στο Γουίμπλεντον έφτασε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο αλλά το 2019 … ταξίδεψε έως τα ημιτελικά στο Australian Open και έχει και θα τον δούμε ξανά σε Grand Slam στο Ρολάν Γκαρός. Πάντως τον Τσιτσιπά θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε στην γειτονιά μας αφού από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Σόφια στη Βουλγαρία.

Η ταυτότητα του αγώνα

1ο σετ: 2-6

2ο σετ: 6-4

3ο σετ: 0-6



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ