aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ Τσιτσιπάς «πέταξε» για τα ημιτελικά της Αστάνα, 2-0 τον Χουρκάτζ

Ο Τσιτσιπάς «πέταξε» για τα ημιτελικά της Αστάνα, 2-0 τον Χουρκάτζ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στα ημιτελικά της Αστάνα!

Ο Ελληνας τενίστας έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισε τον Χουμπερτ Χουρκάτζ με 2-0 σετ (7-6 (8), 6-3) σερβίροντας εκπληκτικά σε όλο το παιχνίδι και πλέον αύριο (8/10) θα παίξει στον ένατο ημιτελικό του μέσα στο 2022, με αντίπαλο τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος είχε 8 ευκαιρίες για break και δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από αυτές, όμως στο tie break επιβίωσε από 5 set point του αντιπάλου του για να κάνει το 1-0!

Στο δεύτερο βρήκε μία ευκαιρία μόνο για μπρέικ, αλλά την «εξαργύρωσε» και έφτασε εύκολα στην πρόκριση.

Γλίτωσε 5 set point και έκανε το 1-0 ο Τσιτσιπάς.

Σε ένα λεπτό ο Χουρκάτζ πήρε το πρώτο game χάνοντας μόνο τον πρώτο πόντο του αγώνα. Ο Στέφανος ισοφάρισε με ένα winner και ένα αβίαστο λάθος του Πολωνού, ο οποίος όμως στο επόμενο game είχε 3 άσους, για να προηγηθεί με 2-1.

Στη συνέχεια ο Στέφανος με καλή δουλειά στο σερβίς και πίεση στην βασική γραμμή, έκανε το 2-2, αλλά με έναν ακόμη άσο ο Χουρκάτζ διατήρησε το προβάδισμα (2-3).

Με φόρχαντ στη διαγώνιο ο Τσιτσιπάς έκανε με love service game το 3-3, ενώ στο επόμενο game βρέθηκε με 4 ευκαιρίες για break. Ολες όμως ο Χουρκάτζ τις χάλασε σερβίροντας εκπληκτικά και τελικά κατάφερε να διατηρήσει και το προβάδισμα (4-3).

Σε χρόνο ρεκόρ ο Στέφανος έκανε love service game για το 4-4 και έφτασε σε τριπλό break point (0-40)! Ο Πολωνός με δύο άσους και ένα βολέ εξαφάνισε την τριπλή ευκαιρία και κράτησε το προβάδισμα με 5-4, με τον Τσιτσιπά να χάνει τεράστια ευκαιρία να πάει να σερβίρει για το σετ.

Αντ’ αυτού, πήγε να σερβίρει για να μείνει στο σετ, κάτι που το κατάφερε έστω και δύσκολα (5-5), ενώ στη συνέχεια έχασε το 8ο break point που είχε στο σετ, για να βρεθεί πίσω στο σκορ με 6-5.

Με μεγάλα σερβίς ο Στέφανος έστειλε το σετ στο tie break. Εκεί ο Χουρκάτζ έκανε πρώτος μίνι break για να προηγηθεί 4-2 και έφτασε σε τριπλό σετ πόιντ (6-3). Ο Στέφανος έσβησε τα δύο στο σερβίς του και ο Πολωνός έχασε ένα εύκολο smash, για να γίνει το 6-6! Και όχι μόνο αυτό, αλλά γλίτωσε άλλα δύο σετ πόιντ στο σερβίς μάλιστα του αντιπάλου του, για να πάρει το tie break με 10-8 και να κάνει το 1-0 στα σετ!

Ετσι πήρε τρίτο συνεχόμενο tie break μετά τα δύο στον προηγούμενο γύρο με τον Νάρντι.

Το δεύτερο σετ

Εύκολα ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του στο πρώτο game του δεύτερου σετ. Με άσο ο Χουρκάτζ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Στέφανος κράτησε άνετα το σερβίς του ξανά, για να προηγηθεί με 2-1.

Αμφότεροι οι δύο παίκτες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα με 3-2. Ο Χουρκάτζ ζορίστηκε στη συνέχεια, αλλά με ένα φόρχαντ winner ισοφάρισε σε 3-3, με τον Στέφανο όμως να κάνει το 4-3 με ένα love service game.

Με 40-15 κάτω, ο Στέφανος έφτασε σε break point και με ένα σωστό τσάλεντζ πήρε τον πόντο και πήγε να σερβίρει για το ματς! Και πήρε την πρόκριση εύκολα, για να πάει στον ένατο ημιτελικό του μέσα στο 2022.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ