aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ Τσιτσιπάς έκλεισε θέση στα ημιτελικά της Βιέννης κόντρα στον Μεντβέντεφ

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε θέση στα ημιτελικά της Βιέννης κόντρα στον Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε το ραντεβού με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά της Βιέννης. Κέρδισε τον μαχητικό Μπόρνα Γκόγιο με 2-0 σετ (7-6, 7-5 σε μία ώρα και 49 λεπτά) και αύριο στις 15:00 θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο με στόχο μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Ο Στέφανος είχε βοήθεια από τα πολλά αβίαστα του επιθετικού Γκόγιο, ο οποίος είχε 31 winners, αλλά και 30 αβίαστα, ενώ ο Ελληνας τενίστας 28 winners και μόλις 16 αβίαστα. Οι άσοι ήταν 14-12 για τον Κροάτη, με τον Στέφανο να είναι πιο αποτελεσματικός στο σερβίς του (78% κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο, 55% στο δεύτερο έναντι 73% και 52% αντίστοιχα του Κροάτη).

Aυτός θα είναι ο 46ος ημιτελικός της καριέρας του (25-20) και έκτος για φέτος (3-2).

Με το… αγαπημένο tie break το 1-0 ο Τσιτσιπάς

Από ένα love game είχαν στο ξεκίνημα οι δύο αντίπαλοι στηριζόμενοι αποκλειστικά στο σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να φτάνει εύκολα στο 2-1, χάνοντας μόλις ένα πόντο στο σερβίς του κι αυτόν από δικό του αβίαστο λάθος.

Ο Κροάτης έχασε τον ρυθμό του λίγο στο σερβίς, όμως γρήγορα ανέκτησε τον έλεγχο και ισοφάρισε σε 2-2, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς κράτησε το service game του έστω και λίγο δύσκολα, αφού στο 40-40 ο Γκόγιο έχασε οριακά ένα μπάκχαντ και στη συνέχεια με έναν winner ο Στέφανος έφτασε στο υπέρ του 3-2.

Αμέσως μετά από αβίαστο λάθος του Γκόγιο ήρθε το πρώτο break point στο ματς και ήταν για τον Στέφανο, ο οποίος διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον πόντο. Είχε σωστές τοποθετήσεις, καλό μπάκχαντ, το οποίο σημάδευε ο Γκόγιο περιμένοντας το λάθος, αλλά ο Κροάτης ήταν αυτός που σημάδεψε το φιλέ και έγινε το 4-2.

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς του έδωσε πίσω το break καθώς τα δικά του αβίαστα λάθη έφεραν το 4-3.

Στο επόμενο game ο Ελληνας τενίστας είχε ξανά ευκαιρία για break, αλλά ο Γκόγιο βρήκε ορισμένους δύσκολους winner και ισοφάρισε σε 4-4.
Με πολύ κόπο και ιδρώτα ήρθε το 5-4 για τον Τσιτσιπά, ο οποίος είδε τον Γκόγιο να σβήνει τα αβαντάζ του, αλλά με έναν winner, έστειλε τον Κροάτη να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Ο Γκόγιο ισοφάρισε δύσκολα σε 5-5, αλλά το Νο7 του κόσμου έφτασε εύκολα στο 6-5 και έστειλε ξανά τον αντίπαλό του να σερβίρει για να μείνει στο σετ.
Το οδήγησε στο tie break όπου ο Κροάτης προηγήθηκε με 3-0, όμως με δύο καλά σερβίς κι ένα βολέ στη διαγώνιο, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 3-3. Με πολύ δύσκολο πέρασμα από θέση άμυνας, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και στο σερβίς του Κροάτη έφτασε σε διπλό set point.

Το έκλεισε με διπλό λάθος του Κροάτη μετά από μία ώρα ακριβώς αγώνα.

Break εκεί που… έπρεπε και στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Ο Γκόγιο ξεκίνησε με το δεξί το δεύτερο σετ στο σερβίς του και αμέσως μετά έφτασε σε διπλό break point, όμως ο Τσιτσιπάς το έσβησε με σμας και με άσο βρήκε αβαντάζ για να ισοφαρίσει τελικά σε 1-1. Ο Κροάτης κατάφερε ωστόσο να φτάσει στο 1-2 σχετικά εύκολα, αναγκάζοντας τον Τσιτσιπά να παίζει συνέχεια από θέση άμυνας με το μπάκχαντ.

Το 2-2 έγινε με τον Γκόγιο να μην έχει επιστροφές στα σερβίς του Ελληνα τενίστα, ενώ δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game, με το σκορ στο 3-3 και τον Γκόγιο στο σερβίς. Ο Κροάτης έκανε το 3-4 με love game, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Στέφανος.

Ο Γκόγιο παρά την πίεση της στιγμής, ανταποκρίθηκε άψογα και με δύο άσους έφτασε στο υπέρ του 5-4, μεταφέροντας την πίεση στον Στέφανο που σέρβιρε για να μείνει στο σετ. Ο Τσιτσιπάς όμως είχε κι αυτός δύο άσους και με το δεύτερο συνεχόμενο love game ισοφάρισε σε 5-5.

Εβγαλε μεγάλες άμυνες αμέσως μετά και έφτασε σε τριπλό break point (0-40) και με νέο λάθος του Γκόγιο πήγε να σερβίρει για το ματς. Ομως ο Γκόγιο όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά έφτασε σε τριπλό break point! Ο Κροάτης όμως έκανε συνεχόμενα λάθη, έβαλε μέσα στο game τον Στέφανο που το τελείωσε στο δεύτερο match point που είχε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ