aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ Πέτρος Χρυσοχός τη μοναδική νίκη (pics)

Ο Πέτρος Χρυσοχός τη μοναδική νίκη (pics)

Η Εθνική ομάδα Davis Cup ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο την Τυνησία, σημειώνοντας μία νίκη -την πρώτη- με τον Πέτρο Χρυσοχό, και μία ήττα στον αγώνα όπου αγωνίστηκε ο Ελευθέριος Νέος. Οι δύο αγώνες της τελευταίας μέρας κρίθηκαν στα δύο νικηφόρα σετ, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, όταν ο τελικός νικητής έχει ήδη αναδειχθεί από τις προηγούμενες συναντήσεις. Έτσι με συνολικό σκορ 1-4, η Κύπρος υποβιβάζεται στον Όμιλο ΙΙΙ της Ευρώπης.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Πέτρος Χρυσοχός, ο οποίος το Σάββατο έκλεισε τα 21 του χρόνια, έδειξε γρήγορα ότι μπορούσε να πετύχει την πρώτη νίκη για την Κύπρο, έχοντας απέναντι του τον Αζίζ Ντουγκάζ. Παρά το ότι βρέθηκε και στα δύο σετ πίσω ύστερα από το πρώτο μπρέικ του Αζίζ, στη συνέχεια είχε το πάνω χέρι και έφτασε στη νίκη με 2-0 (6-4, 7-6[2]) μέσα σε μία ώρα και 25 λεπτά.

Στον τελευταίο αγώνα των συναντήσεων ο Ελευθέριος Νέος αντιμετώπισε τον Μοέζ Εκαργκούι, ο οποίος την Παρασκευή είχε κάνει την έκπληξη κερδίζοντας τον Μάρκο Παγδατή. Το πρώτο σετ ήταν ισοδύναμο και μπορούσε να βγάλει νικητή οποιονδήποτε από τους δύο, αφού γέμισαν όλα τα γκέιμ. Το σετ πήγε στον Εκαργκουί με 6-3, που εμφανίστηκε πολύ δυνατός στη συνέχεια κερδίζοντας με άνεση το δεύτερο σετ με 6-2 και τον αγώνα με 2-0 (6-3,6-2) μέσα σε μία ώρα και 16 λεπτά.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου είπε τα εξής: «Ότι δώσαμε, πήραμε αυτό το τριήμερο. Μπορούσαμε πολύ καλύτερα, αλλά το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό, και οι δύο ήττες της πρώτης μέρας, ιδιαίτερα αυτή του Μάρκου, από τη μία ουσιαστικά άφησαν ελάχιστες ελπίδες για την παραμονή, και από την άλλη μείωσαν τον ενθουσιασμό. Δεν είναι άσπρο-μαύρο αν αξίζουμε να παίζουμε στον Όμιλο ΙΙ ή στον Όμιλο ΙΙΙ.

Θεωρώ τη φετινή χρονιά ως μεταβατική για τους νεαρούς που μπήκαν στην ομάδα. Πήραν πολύ μεγάλες εμπειρίες και αν δει κανείς συνολικά τις εμφανίσεις, ίσως τελικά να ατυχήσαμε με τους αντιπάλους που μας έτυχαν. Η Τουρκία π.χ. που μας κέρδισε στις λεπτομέρειες, πάλευε μέχρι την τελευταία μέρα για την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία. Δυστυχώς τώρα δεν είχαμε τον Μάρκο στην επιθυμητή κατάσταση. Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν είχαμε έναν έτοιμο Μάρκο Παγδατή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ