aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ Μάρεϊ στην κορυφή του κόσμου

Ο Μάρεϊ στην κορυφή του κόσμου

Το «δώρο» του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άφησε να πάει χαμένο ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος εξασφάλισε την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Ο 29χρονος Βρετανός πρωταθλητής εξασφάλισε, χθες, την πρόκριση στο σημερινό τελικό του Masters Παρισιού, καθώς ο Μίλος Ράονιτς απέσυρε τη συμμετοχή του από τον ημιτελικό, λόγω τραυματισμού. Ετσι ο Μάρεϊ γίνεται ο πρώτος Βρετανός τενίστας που ανεβαίνει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι μια θέση που περίμενε πολύ καιρό ο Βρετανός, μια θέση που ονειρευόταν σε όλη του την καριέρα και μια θέση που μέχρι μερικούς μήνες έμοιαζε πολύ μακρινός στόχος, εξαιτίας του φαινομένου του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ανεξάρτητα από τον σημερινό τελικό κόντρα στον Αμερικανό, Τζον Ισνερ, ο Μάρεϊ θα είναι αύριο το Νο 1 του κόσμου!

Ετσι θα «εκθρονίσει» τον Τζόκοβιτς από την κορυφή μετά από 122 διαδοχικές εβδομάδες παραμονής του Σέρβου στην κορυφή και 223 συνολικά στην καριέρα του. Να σημειωθεί πως ο Mάρεϊ υπερασπίζεται ελάχιστους βαθμούς και στο ATP World Tour Finals, επομένως είναι ήδη πολύ κοντά στο να τερματίσει και τη χρονιά στο Νο. 1 του κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ