aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΝικητής στο Παγκύπριο της Ελαιών ο Κύζας

Νικητής στο Παγκύπριο της Ελαιών ο Κύζας

Με τη διεξαγωγή των πέντε τελευταίων τελικών, ανάμεσα στους οποίους και ο τελικός της κατηγορίας Ανδρών, ολοκληρώθηκε προχθές, το παγκύπριο ανοικτό πρωτάθλημα τένις Ελαιών «Γιώργος Γκουγκούρης», που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ελαιών. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, οι Σέργιος Κύζας και Νίκολας Κάμπελ, βρέθηκαν αυτό το καλοκαίρι στον τελικό ενός παγκυπρίου πρωταθλήματος κατηγορίας Grade 1.

Νικητής αυτή τη φορά ο Κύζας, που πήρε την άτυπη ρεβάνς από τον Κάμπελ για την προ 15νθημέρου ήττα του στο αμέσως προηγούμενο πρωτάθλημα. Σε αγώνα που διήρκησε δύο περίπου ώρες επικράτησε με 2-0 (6-3, 6-3) σετ. Ο Κύζας κατέκτησε και το Διπλό με παρτενέρ τον Στυλιανό Χριστοδούλου, που νίκησαν στον τελικό τους Νίκολας Κάμπελ / Χρίστος Κυρίλλου με 2-1 (6-4, 5-7, [10-4]).

Στην κατηγορία Γυναικών, που διεξήχθη με σύστημα Round-robin, η Ελένη Μακρίδη έφτασε αήττητη στον τίτλο. Στον καθοριστικό αγώνα που της έδωσε την πρώτη θέση, νίκησε τη Μαρία Κωνσταντίνου με 2-0 (6-4, 6-0). Στην αμέσως επόμενη κατηγορία κοριτσιών U18, νικήτρια αναδείχτηκε η Κλειώ Μαρία Ιωάννου.

Στα 16άρια η Μερίλ Σονάκιν κατέκτησε και τους δύο τίτλους, αφού νίκησε στον τελικό τη Θέκλεια Χριστοδούλου με 2-0 (6-2, 7-5), ενώ με παρτενέρ την Αθηνά Κωμοδρόμου, νίκησαν στο Διπλό. Στην αντίστοιχη κατηγορία αγοριών νικητής αναδείχτηκε ο Πέτρος Πιέρος, ενώ το Διπλό πήγε στους Κωνσταντίνο Τζιακούρη και Ανδρέα Φιλίππου.

Δύο νίκες είχαμε και στα 14άρια, από την Ελίζ Ντιλαβέρ. Στον τελικό του Μονού νίκησε την Εβελίνα Αναστάση με 2-0 (7-6[2], 6-1) και πήρε και το Διπλό με παρτενέρ την Ιόλη Ασπρόφτα. Στην αντίστοιχη κατηγορία Αγοριών πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Θεόδωρος Ρούσος. Στο Διπλό οι Εμρέ Ντιλαβέρ και Ντορούκ Βαρόγλου πήραν την πρώτη θέση.
Τέλος, στη μικρότερη κατηγορία των U12, στα αγόρια νικητής αναδείχτηκε ο Αχιλλέας Μακρής. Στο Διπλό, πρώτευσαν οι Σωφρόνης Γεωργίου και Αλέκος Τίμινης. Στην αντίστοιχη κατηγορία κοριτσιών η Κινέζα Χουανιού Τσεν πήρε και τους δύο τίτλους, νικώντας στο Μονό την Εύα Πάνοβα με 2-0 (6-4, 6-0). Με την Πάνοβα παρτενέρ πανηγύρισε και το Διπλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ