aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΝίκησε... νεύρα και Μονφίς και πέρασε στον δεύτερο γύρο της Σανγκάης ο Τσιτσιπάς

Νίκησε… νεύρα και Μονφίς και πέρασε στον δεύτερο γύρο της Σανγκάης ο Τσιτσιπάς

Δίνοντας μεγάλη μάχη επί 2 ώρες και 21 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη επί του Γάλλου με 7-6 (4), 4-6, 6-4 και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον δεύτερο γύρο του Shanghai Masters.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μια αγχωτική πρεμιέρα καθώς χρειάστηκε να διαχειριστεί τα… νεύρα του, αλλά και το απρόβλεπτο παιχνίδι του αντιπάλου του, ο οποίος μάλιστα στο πρώτο σετ… αυτοκτόνησε χάνοντας τρία σετ πόιντς,.

Ήταν μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, Νο. 10 στο ταμπλό και Νο. 15 στην παγκόσμια κατάταξη. Για πρώτη φορά αντιμετώπισε τον Monfils και τον βρήκε σε καλή μέρα, με τον Γάλλο να έχει 11 άσους και να είναι πολύ σταθερός από την baseline. Έκανε όμως και μερικά πολύ κρίσιμα λάθη, τα οποία ο 20χρονος πρωταθλητής μας δεν άφησε ασυγχώρητα.

Ο Μονφίς ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο σερ, δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του και έκανε μπρέικ στο 7ο γκέιμ αποκτώντας προβάδισμα με 4-3. Στο 10ο γκέιμ σέρβιρε και για το 1-1, παρόλο που χρειάστηκε το 4ο σετ πόιντ για να το κάνει, αφού νωρίτερα έχασε προβάδισμα με 40-0.

Στρο τρίτο, καθοριστικό σετ, ο Τσιτσιπάς επανέφερε την ισορροπία κλείνοντας γρηγορότερα τα σέρβις γκέιμ του.

Στο 8ο γκέιμ o Στέφανος έκανε και το μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 5-3. Καθοριστικό ήταν το λάθος του Μονφίς στον 4ο πόντο, που θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 30-30 όμως βρέθηκε πίσω με 15-40.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε και δεύτερο μεγάλο λάθος του αντιπάλου του αφού κατάφερε προσωρινά να επιστρέψει στο ματς και να μειώσει σε 5-4.

Στο 10ο γκέιμ ωστόσο, όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, ο Στέφανος έκανε και πάλι διπλό μπρέικ πόιντ, που ήταν και ματς πόιντ. O Moνφίς έσβησε το πρώτο, έκανε όμως double fault στο δεύτερο και ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη και την πρόκριση.

Στον 2ο γύρο του Shanghai Rolex Masters θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ, με τον οποίο αναμετρήθηκε και πέρυσι στον πρώτο γύρο του ίδιου τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει με 7-5, 6-3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ