aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΝικηφόρα πρεμιέρα για Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Open

Νικηφόρα πρεμιέρα για Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό Open

O Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει την αντίσταση του Σουηδού και Νο82 του κόσμου, Μίκαελ Ίμερ, επικρατώντας με 6-2, 6-4, 6-3 σε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Ο Νο4 του κόσμου συνολικά έβγαλε προβλήματα στο court, ειδικά από τη θέση του service το οποίο όσο περνούσε η ώρα απειλούνταν όλο και περισσότερο από τον Ίμερ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο 3ο set o Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 9 break-points του Σουηδού για να φτάσει στη νίκη.

Το service ήταν κάτι το οποίο αποτελούσε μεγάλο ερωτηματικό για τον Τσιτσιπά μετά από την παρουσία του στο ATP Cup και τις ενοχλήσεις που είχε νιώσει στον εγχειρισμένο αγκώνα του.

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 11 στην καριέρα του στο τουρνουά (11-4), ενώ συνέχισε το σερί το οποίο τον θέλει να μην χάνει στον 1ο γύρο του Australian Open μετά από το 2018 στην παρθενική του συμμετοχή.

Με εξαίρεση το 1ο service game, το οποίο δυσκολεύτηκε αρκετά για να κλείσει, το 1ο set λειτούργησε ιδανικά για τον Νο4 του κόσμου, ο οποίος παραχώρησε 7 πόντους στο service του, είχε 10 winners, αλλά 8 αβίαστα λάθη.

Οι κερδισμένοι του πόντοι στο 1ο service έφτασαν το 72% (13/18) και το 71% το 2ο (5/7), ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες του για break (2/2).

Το κρίσιμο break-back

Το 2ο set ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο με τη διαφορά ότι ο Ίμερ κατάφερε να φτάσει σε break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Το πιο καθοριστικό και σημαντικό σημείο του set ήταν το break-back του Τσιτσιπά μετά από 4 break-point, μια “πολιορκία” που ολοκληρώθηκε με το διπλό λάθος του Σουηδού και τον Έλληνα τενίστα να μείωνε σε 2-1 και αμέσως μετά σε 2-2.

Το set εξελίχθηκε πολύ πιο δύσκολα από 1ο, με τα ποσοστά του Τσιτσιπά στο service να υποχωρούν τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο service, ενώ και τα αβίαστα λάθη σχεδόν διπλασιάστηκαν από τα 8 στα 15.

Το καθοριστικό break ήρθε στο 9ο game με τον Έλληνα τενίστα να κάνει το 5-4 και αμέσως μετά έστω και δύσκολα να κλείνει και το 2ο set παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα.

Σφράγισε την πρόκριση

Το 3ο σκέλος της αναμέτρησης ξεκίνησε ιδανικά για τον περσινό ημιφιναλίστ, καθώς βρήκε νωρίς break στο service του Ίμερ με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 2-1, ένα break το οποίο “εξαργύρωσε” αμέσως μετά, αν και χρειάστηκε να σβήσει 4 break-points του Ίμερ για να κάνει το 3-1.

Πολύ δύσκολο ήταν και το επόμενο service-game του Τσιτσιπά, ο οποίος αυτή τη φορά έπρεπε να σβήσει 5 break-points του Ίμερ για να φτάσει στο 4-2 και να διατηρήσει τα δύο games διαφορά που είχε προκύψει από το γρήγορο break.

Ωστόσο, από εκεί και πέρα ο Έλληνας τενίστας όχι μόνο κατάφερε να βρει σωστές τοποθετήσεις στο service του, αλλά βρήκε και νέο break φτάνοντας στη νίκη με 3-0, κάτι που είχε συμβεί και πέρσι απέναντι στον Σουηδό στη φάση των “32”.

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αργεντίνο Σεμπάστιαν Μπάεζ, ο οποίος με τη σειρά του ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισπανού Αλμπέρτο Ράμος Βινιόλας με 6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ