aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΝέα βασίλισσα του US Open η Στίβενς!

Νέα βασίλισσα του US Open η Στίβενς!

Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν αρκετές θέσεις κάτω από το Νο900 στην παγκόσμια κατάταξη. Η Αμερικανίδα κατάφερε να καλύψει ένα χαμένο έδαφος 12 μηνών και από το Νο934 να βρεθεί στο Νο17 της WTA. Από τα ξημερώματα της Κυριακής, όμως, εκπλήρωσε ένα από τα μεγάλα της όνειρα, να κατακτήσει έναν τίτλο σε Γκραντ Σλαμ και ειδικά αυτόν στην πατρίδα της. Η Σλόαν Στίβενς ήταν καταιγιστική, ανεπανάληπτη απέναντι στη συμπατριώτισσά της, Μάντισον Κις, στον πρώτο αμερικανικό εμφύλιο στο US Open μετά το 2002, όταν η Σερένα Ουίλιαμς νίκησε την αδελφή της, Βίνους.

Η Στίβενς, λοιπόν, χρειάστηκε μόλις μία ώρα αγώνα για να νικήσει 2-0 σετ την αντίπαλό της και να γίνει η νέα «βασίλισσα» του νεοϋρκέζικου τουρνουά. Πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ στο δεύτερο δεν έχασε ούτε ένα γκέιμ, το έκανε δικό της με 6-0 και έγραψε τον πιο ονειρεμένο επίλογο σε ένα φανταστικό -για την ίδια- καλοκαίρι.

Πέρυσι το καλοκαίρι, η τενίστρια από τη Φλόριντα είχε έναν άσχημο τραυματισμό στο αριστερό της πόδι, που την άφησε εκτός δράσης για ένα χρόνο, αλλά δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε, επανήλθε και έδωσε τις απαντήσεις της. Είδε από το σπίτι της το US Open του 2016, ενώ έκανε εγχείρηση την περίοδο που γινόταν το φετινό Australian Open.

Η 24χρονη έγινε η 4η Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε το US Open μετά τις Αλθία Γκίμπσον και τις αδελφές Ουίλιαμς. Αυτός ήταν ο πέμπτος τελικός της καριέρας της και κατέκτησε τον πέμπτο της τίτλο, μετά το Washington Open (2015), το Auckland Open (2016), το Mexican Open (2016) και το Charleston Open (2016). Τέλος, θα γίνει πλουσιότερη κατά 3,7 εκατ. δολάρια, κερδίζοντας τη μεγαλύτερη επιταγή που δόθηκε ποτέ σε τενίστρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ