aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΝα περάσει ο επόμενος... (vid)

Να περάσει ο επόμενος… (vid)

Αποφασιστικός και επιβλητικός, ήταν οι δύο αντιπροσωπευτικές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν το Σταν Βαβρίνκα στη «μάχη» του κόντρα στον Άλμπερτ Ράμος Βινόλας με τον Ελβετό να προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους “4” του Roland Garros!

Έπειτα από τέσσερις νίκες το No4 της Παγκόσμιας κατάταξης πέτυχε ακόμη μία, που τον φέρνει μία «ανάσα» πριν τον τελικό, οπού θα «παλέψει» για την είσοδο του με τον νικητή του «ζευγαριού» Γκασκέ – Μάρεϊ.

Η αποτύπωση της επιβλητικής εμφάνισης του «Stan The Man» ήταν και τα τρία set που «έκλεισαν» με 6-2, 6-1, 7-6(7), με τον Ράμος Βινόλας να αντιδρά μόνο στο τελευταίο set, αφού κόντραρε αρκετά τον αντίπαλο του.

Στο πρώτο set του αγώνα, ο Βαβρίνκα «έφτασε» σε δύο «break», ενώ «έσβησε» και δύο «break point» του αντιπάλου του, διασφαλίζοντας έτσι την ηρεμία του σε ολόκληρο το ημίωρο που κράτησε η διαδικασία. Στο δεύτερο «κομμάτι», οι συνθήκες ήταν ακόμη καλύτερες για τον έμπειρο Ελβετό, που δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο του, κάνοντας του δύο «break», έχοντας εμφανής επιθετική διάθεση με 13 winners έναντι 3 του Ισπανού.

Στο τρίτο set, όλα κυλούσαν ομαλά, καθώς ο 31χρόνος τενίστας ξεκίνησε με «break» μόλις στο τρίτο game, ωστόσο του στοίχισαν τα 18 αβίαστα λάθη, με ένα από αυτά, να βάζει τον Βινολάς στη διεκδίκηση set, με το σκορ στο 4-4. Τελικά η υπόθεση αυτή κρίθηκε στο «tie break», με τον Βαβρίνκα να «σώζει» ένα set point του αντιπάλου του, και μετέπειτα να «καθαρίζει» τη πρόκριση, σημειώνοντας το 7-0 στις συναντήσεις του με το No55 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο «Stan» ολοκλήρωσε το παιχνίδι μέσα σε δύο ώρες, ενώ είχε 49 winners, έναντι 10 του Βινολάς, στα αβίαστα λάθη, ο Ισπανός ήταν καλύτερος, κάνοντας 25 εν αντιθέσει με τα 43 του Ελβετού.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ