aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΜονόπλευρος ο τελικός, «διαστημικός» ο Τζόκοβιτς!

Μονόπλευρος ο τελικός, «διαστημικός» ο Τζόκοβιτς!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε τα πάντα καλά στον φετινό τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και αφού δεν άφησε τον Ράφαελ Ναδάλ να πάρει ούτε σετ(!) (3-0), κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του στη Μελβούρνη, και το 15ο τρόπαιο του σε Grand Slam διοργάνωση.

Ένας Τζόκοβιτς βγαλμένος από τις καλύτερες του μέρες, έγραψε ιστορία το πρωί της Κυριακής στη Μελβούρνη, κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο τον έβδομο τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ο Σέρβος πρωταθλητής έδειξε σε όλους, για ακόμη μια φορά, γιατί είναι ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αυτή τη στιγμή, και παίζοντας ένα αψεγάδιαστο τένις που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανέναν έφτασε στο τρόπαιο της διοργάνωσης χωρίς να απειληθεί από τον Ράφαελ Ναδάλ ούτε στο ελάχιστο.

Ο Νόλε χρειάστηκε δυο ώρες αγώνα για να φτάσει στον 15ο Grand Slam τίτλο του και να συνεχίσει το αήττητο σερί του σε τελικούς Αυστραλιανού Όπεν, διευρύνοντας το ρεκόρ του στο 7/7!

Τελικό σκορ 6-3, 6-2, 6-3 υπέρ του Serbinator, που τα έκανε όλα να φαίνονται εύκολα, αν και προς το τέλος του αγώνα, αγχώθηκε λίγο είναι η αλήθεια, καθώς ο Ισπανός ανέβασε ρυθμό και λίγο έλειψε να επιστρέψει για τα καλά στο ματς.

Πάντως, ο Τζόκοβιτς είδε την δουλειά να γίνεται ακόμη πιο εύκολη, από τη στιγμή που ο Ράφα έδειξε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει. Όντας στα… χαμένα, και ιδιαίτερα φοβισμένος, ο Νο2 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, έκανε το χειρότερο παιχνίδι της ζωής του σε τελικό.

Αν και ο Ισπανός μετρούσε 65 συνεχόμενα κερδισμένα σέρβις γκέιμς στο τουρνουά. Είχε να δεχθεί μπρέικ από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης και σέρβιρε με τρόπο εξωπραγματικό στους προηγούμενους αγώνες του, ο Σέρβος είχε τις απαντήσεις.

Με ένα επιθετικό τένις που «έσπαγε» κόκαλα, ο Τζόκοβιτς ήταν απολαυστικός. Ήταν ανίκητος. Έδειξε σε όλους και πάλι γιατί είναι θρύλος. Πέντε(!) φορές έσπασε το σερβίς του Ναδάλ ο Σέρβος, ενώ αντιμετώπισε μόλις… ένα μπρέικ πόιντ.

Ποιος να το φανταζόταν, πως ο Ναδάλ των 18 συνεχόμενων κερδισμένων σετ στο Αυστραλιανό Όπεν, θα έπαιρνε μόλις… οκτώ γκέιμς στον τελικό. Ποιος να φανταζόταν πως ο νικητής, θα είχε μόλις εννιά(!) αβίαστα λάθη!

Η επιτομή του επιθετικού, του συγκεντρωμένου τένις, του τένις που δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει. Αποθεώστε τον λοιπόν…

Αναλυτικά:

1ο σετ: 6-3

2ο σετ: 6-2

3ο σετ: 6-3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ