aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΜοναδικός: Ο Τζόκοβιτς πήρε το ATP Finals και συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Μοναδικός: Ο Τζόκοβιτς πήρε το ATP Finals και συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Αποφασισμένος να βάλει το όνομά του δίπλα σε κάθε ρεκόρ δείχνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που έγραψε ξανά ιστορία.

Ο σπουδαίος Σέρβος πρωταθλητής επικράτησε χωρίς δυσκολία του Κάσπερ Ρουντ με 7-5, 6-3 στον τελικό του ATP Finals και κατέκτησε τον έκτο τίτλοτης καριέρας του στον θεσμό.

Με αυτό έγραψε ιστορία, αφού ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων κατακτήσεων που είχε ο Ρότζερ Φέντερερ, επίσης με έξι τρόπαια.

Επίσης, ο Νόλε έγινε ο γηραιότερος κάτοχος του τροπαίου, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ που είχε από το 2011 ο Φέντερερ, όταν το κατέκτησε σε ηλικία 30 ετών.

Πέρα από τα ρεκόρ, όμως, ο Τζόκοβιτς θα προσθέσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στους λογαριασμούς του. Συγκεκριμένα, ως νικητής του τίτλου χωρίς να γνωρίσει ήττα θα κερδίσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και 1500 πόντους στην κατάταξη της ATP.

Το ματς ήταν συναρπαστικό στο πρώτο σετ. Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο γκέιμ και έφτασε σε δύο μπρέικ πόιντς στο δεύτερο, όμως ο Ρουντ αντιστάθηκε και κράτησε το σερβίς του. Ο Νορβηγός σταμάτησε νέα προσπάθεια του Σέρβου για μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και έφτασε αλώβητος στο 5-5. Ο Νόλε πήρε εύκολα το προβάδισμα στο σερβίς του και ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια, κάνοντας το 1-0 σετ με 7-5.

Ο Τζόκοβιτς συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και έκανε το 4-1 εύκολα στο δεύτερο σετ. Ο Ρουντ κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 5-3, όμως ο Σέρβος δεν του άφησε πολλά περιθώρια και τελείωσε το ματς με 6-3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ