aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΜέγας Τσιτσιπάς, 3-0 τον Λεχέτσκα και τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν!

Μέγας Τσιτσιπάς, 3-0 τον Λεχέτσκα και τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη στην καριέρα του, είναι στα ημιτελικά του Australian Open!

Κέρδισε τον Γίρι Λεχέτσκα με 3-0 σετ (6-3, 7-6 (2), 6-4 σε 2 ώρες και 17 λεπτά) και στον ημιτελικό της Πέμπτης θα βρει απέναντί του τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Παρά τα αρκετά αβίαστα λάθη και τις κακές επιστροφές του σε μεγάλο μέρος του ματς, ο Στέφανος με την εμπειρία του απέναντι στον πρωτάρη, σε παιχνίδι τέτοιας βαρύτητας, Λεχέτσκα, κυριάρχησε απόλυτα.

Ακόμη και στο εύθραυστο δεύτερο σετ, δεν άφησε κανένα περιθώριο στο tie break στον Τσέχο, κάνοντας το 2-0 και ουσιαστικά «κλειδώνοντας» εκεί την πρόκριση, αφού φάνταζε αδιανόητο για τον Λεχέτσκα να κάνει την ανατροπή.

Πλέον ο Στέφανος καλείται να σπάει την κατάρα των ημιτελικών, αφού και στους τρεις που έχει παίξει στα court της Μελβούρνης, έχει φύγει ηττημένος (2019 Ναδάλ, 2021-22 Μεντβέντεφ).

Εύκολο 1-0 για Τσιτσιπά απέναντι στον αγχωμένο Λεχέτσκα

Λίγα απρόσεκτα χτυπήματα έκαναν πιο δύσκολο το έργο του Τσιτσιπά στο πρώτο game, το οποίο έκλεισε ωστόσο με έναν winner και ένα λάθος του αντιπάλου του.

Στη συνέχεια, ο φανερά αγχωμένος Λεχέτσκα έδωσε πέντε ευκαιρίες για break στον Στέφανο, για να κάνει το 2-0 τελικά από μία λάθος εκτίμηση του 21χρονου Τσέχου. Αμέσως μετά ήρθε ένα άψογο service game που τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες για τον Τσιτσιπά.

Η πίεση είχε ήδη αυξηθεί για τον άπειρο σε τέτοιες καταστάσεις, Λεχέτσκα. Ο Τσέχος μείωσε κυρίως γιατί ο Στέφανος προσπάθησε να δοκιμάσει ορισμένα χτυπήματα στο παιχνίδι του. Στο δικό του service game όμως, έφτασε σε άλλη μία εύκολη κατάκτηση για να προηγηθεί με 4-1.

Ο Λεχέτσκα αναθάρρησε καθώς μείωσε σε 4-2 με love game, όμως ο Ελληνας τενίστας του έκοψε την φόρα αμέσως μετά, φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες στο 5-2, αφού ο Τσέχος δεν έβρισκε επιστροφή όταν ο Τσιτσιπάς είχε πρώτο σερβίς.

Ο Στέφανος είχε ευκαιρίες να τελειώσει με break το σετ, αλλά απρόσεκτα χτυπήματα έφεραν το 5-3. Σέρβιρε στη συνέχεια όμως και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, τελειώνοντας το σετ με ένα ακόμη σερβίς που ο Λεχέτσκα δεν κατάφερε να βγάλει επιστροφή (12 φορές το έπαθε στο πρώτο σετ).

Απόλυτος κυρίαρχος στο tie break και 2-0 ο Τσιτσιπάς

Εχοντας ξεπεράσει την πρώτη… κρυάδα, ο Λεχέτσκα κράτησε το σερβίς του στο πρώτο game, με έναν winner στο 40-30.

Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε δύσκολα και βρέθηκε στο 40-40 στο σερβίς του αντιπάλου του. Ενα βιαστικό χτύπημα όμως κατέληξε οριακά άουτ. Ο Λεχέτσκα για πρώτη φορά στο ματς έφτασε σε διπλό break point και το έχασε, όπως τις επόμενες τρεις που του δόθηκαν. Σβήνοντας πέντε break point, o Τσιτσιπάς έβγαλε μεγάλα σερβίς και ισοφάρισε, ενώ στο επόμενο game εμφανίστηκε υπερβολικά χαλαρός και ο Λεχέτσκα διατήρησε το προβάδισμα.

Ιδια εικόνα στα επόμενα δύο game, με τον Στέφανο να σερβίρει με νέες μπάλες στο 3-4 και αναμενόμενα, το σερβίς ήταν αυτό που τον κράτησε στο σκορ (4-4).

Ο 21χρονος Τσέχος άντεξε στην πίεση ενός ενδεχόμενου break (που θα έστελνε τον Τσιτσιπά να σερβίρει για το 2-0 στα σετ) και διατήρησε το προβάδισμα (5-4).

Το 5-5 ήρθε με δύο μεγάλα σερβίς του Στέφανου στο 30-30, όμως ο Λεχέτσκα με έναν άσο, εξασφάλισε τουλάχιστον το tie break στο σετ. Η πίεση πέρασε στον Τσιτσιπά που σέρβιρε για να μείνει στο σετ και το έκανε με σχετική ευκολία.

Στο tie break ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μίνι break και έφτασε με άσο στο 3-0. Το 4-0 ήρθε με σμας και ο Τσέχος μείωσε με άσο, για να πάει στην αλλαγή με τον Στέφανο να έχει προβάδισμα 5-1. Το 6-1 ήρθε με winner και με 5 ευκαιρίες για το 2-0, ο Λεχέτσκα το μόνο που κατάφερε ήταν να σβήσει το ένα από αυτά, για να το χάσει με 7-2 και τον Στέφανο να είναι ένα σετ μακριά από τον τρίτο ημιτελικό της καριέρας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ