aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣMε το δεξί ο Παγδατής στο Παρίσι

Mε το δεξί ο Παγδατής στο Παρίσι

Ο Μάρκος Παγδατής ξεκίνησε με μια καθαρή νίκη τις υποχρεώσεις του στο Παρίσι και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του BNP Paribas Masters, όπου τον περίμενε ο Grigor Dimitrov.

Ο Μάρκος Παγδατής πραγματοποίησε ένα καλό παιχνίδι στην πρεμιέρα του στο τελευταίο Masters της χρονιάς και επιβλήθηκε του Paul-Henri Mathieu με 6-2, 6-4, για να πάρει σε 1 ώρα και 34 λεπτά την πρόκριση για τον 2ο γύρο του παρισινού τουρνουά.

Ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών, πέτυχε 8 άσους, έχασε μόνο μια φορά το σερβίς του και αξιοποίησε τα 4 από τα 10 break points που δημιούργησε, για να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει στη νίκη. Τελείωσε τον αγώνα με 27 winners και 20 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Γάλλος είχε 23 winners και 30 λάθη.

Ο Παγδατής ξεκίνησε ιδανικά στην αναμέτρηση και χάρη σε ένα γρήγορο break προηγήθηκε με 2-0. Ο Mathieu τον ακολούθησε μέχρι και το 5ο game, όταν μείωσε σε 3-2, αλλά ο Κύπριος πρωταθλητής έκανε ένα ακόμη break στο 7ο game, προηγήθηκε με 5-2 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ στα 8 games, κατακτώντας το με 6-2.

Στο 2ο σετ ο 34χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι το Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκίνησε πιο δυνατά και έκανε ένα break στα μέσα του σετ, για να προηγηθεί με 4-2. Το επόμενο game ήταν ένα από τα πιο κρίσιμα του αγώνα, αφού αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες, είχε πολλές ισοπαλίες και τελικά ο Παγδατής ήταν εκείνος που το κέρδισε, για να κάνει το break back και να μειώσει σε 4-3.

Στη συνέχεια ο 31χρονος Κύπριος ήταν πολύ καλύτερος και ισοφάρισε γρήγορα σε 4-4, για να κάνει νέο break στο 9ο game, το δεύτερο συνεχόμενο, και να “αγκαλιάσει” τη νίκη. Πράγματα, σέρβιρε επιτυχημένα για την πρόκριση στο 10ο game, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

Ήταν η πρώτη συνάντηση των δυο παικτών από το 2009, δηλαδή μετά από περίπου 6,5 χρόνια, όταν ο Mathieu είχε κερδίσει τον Μάρκο για το Miami Masters. Σήμερα, ο Παγδατής ισοφάρισε τον Γάλλο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, σε 2-2.

Στον 2ο γύρο του παρισινού Masters, o Μάρκος αναμένεται να έχει μια πολύ δυσκολότερη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Grigor Dimitrov. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση του Βούλγαρου στο τουρνουά, καθώς μπήκε απευθείας στον 2ο γύρο με bye.

Ο νικητής αυτού του αγώνα, είναι πολύ πιθανό να παίξει στον 3ο γύρο με τον Novak Djokovic. Ο Σέρβος θα πραγματοποιήσει επίσης την πρεμιέρα του στον 2ο γύρο, απέναντι σε έναν εκ των Nicolas Almagro και Gilles Muller.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ