aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΜε κεκτημένη ταχύτητα «8» ο Στέφανος

Με κεκτημένη ταχύτητα «8» ο Στέφανος

Τις 100 νίκες καριέρας έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κερδίζοντας τον φορμαρισμένο Άλεξ Ντε Μινόρ στη φάση των «16» του φετινού Masters στο Παρίσι.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός και χρειάστηκε μόλις 70 λεπτά για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Νο18 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, νικώντας με 6-3, 6-4.

Στα προημιτελικά, ο Στέφανος περιμένει να αντιμετωπίσει έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάιλ Έντμουντ. Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν λίγες ημέρες, ο 21χρονος πρωταθλητής μας είχε κερδίσει τον Νόλε στην «8αδα» του Shanghai Ο Στέφανος τελείωσε το ματς έχοντας φοβερά στατιστικά, μιας και σέρβιρε άκρως αποτελεσματικά, ενώ ήταν ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές, όταν και χρειάστηκε να δείξει την ποιότητά του και να ανακόψει την «αντεπίθεση» του Ντε Μινόρ.

Με 38/45 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, εκ των οποίων οι 11 ήταν άσοι, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Νο7 τενίστας του κόσμου, εκμεταλλευόμενος μάλιστα 3/5 ευκαιρίες για μπρέικ, τις οποίες του παρουσιάστηκαν.

Στο εναρκτήριο κομμάτι του ματς, ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Τσιτσιπά, ώστε να πάρει προβάδισμα. Ο Στεφ προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω του ξανά, παίρνοντας πολύ άνετα το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Αυστραλός αντέδρασε όταν βρέθηκε πίσω με μπρέικ (2-0) και ισοφάρισε σε 4-4, όμως ο Στέφανος είχε και πάλι απαντήσεις.

Αν και ο Ντε Μινόρ προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς του και λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά, ο Τσιτσιπάς κέρδισε τους επόμενους 6/7 πόντους που παίχτηκαν στο σερβίς του 20χρονου και του το “έσπασε” και πάλι, κάνοντας το 5-4.

Λίγες στιγμές μετά, σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη (6-4), «σφραγίζοντας» την 100η νίκη της καριέρας του στο Tour και περνώντας έτσι στον 14ο προημιτελικό του μέσα στο 2019.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ