aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΜε επιτυχίες σε Μονά και Διπλά ολοκληρώθηκε το ΤΕU16 της Ακαδημίας Ηροδότου

Με επιτυχίες σε Μονά και Διπλά ολοκληρώθηκε το ΤΕU16 της Ακαδημίας Ηροδότου

Με σημαντικές κυπριακές επιτυχίες τόσο στα Μονά όσο και στα Διπλά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΤΕU16 κατηγορίας 2, που διοργάνωσε η Ακαδημία Ηροδότου στις εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα. Ήταν το πρώτο διεθνές πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Κύπρο για το 2023 στο οποίο έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 15 χώρες.

Σημαντικότερη των επιτυχιών η κατάκτηση του Μονού Κοριτσιών από την Εύα Πάνοβα (Νο3) που νίκησε στον τελικό την Σιμόνα Κούκου από τη Ρουμανία με 2-0 (6-0, 6-3). Στην ίδια κατηγορία, τον πρώτο γύρο των «32» πέρασαν οι Νίνα Ανδρονίκου, Μαρία Κοβάσεβιτς και Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού.

Στο Μονό Ανδρών, ο Ηλίας Καλάνοφ (αγωνίζεται με την Ελληνική σημαία), ηττήθηκε στον τελικό από τον Ζοέ Μοργκάντο από την Πορτογαλία με 2-0 (6-1, 4-0) αφού αποχώρησε στο δεύτερο σετ λόγω τραυματισμού. Στην ίδια κατηγορία, ο Κωνσταντίνος Μεγάλεμος πέρασε τον πρώτο γύρο.

Στο Διπλό οι Αχιλλέας Μακρής και Κωνσταντίνος Μεγάλεμος κατέκτησαν τον δεύτερο «κυπριακό» τίτλο αφού επικράτησαν στον τελικό των Μέσση και Σακκά από την Ελλάδα με 2-0 (6-4, 6-2). Ο Αντριανός Κυριακίδης έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, ενώ τον πρώτο γύρο πέρασε το δίδυμο των Ανδρέα Φωτιάδη / Αλέκου Τίμινη.

Τέλος στο Διπλό Γυναικών η καλύτερη παρουσία ήταν της Εύας Πάνοβα που έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, ενώ τον πρώτο γύρο πέρασε η Θέα Γρηγορίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελικών του πρωταθλήματος είναι :

Boys Singles: Ζοάο Μοργκάντο (Por) Vs Ηρακλής Καλάνοφ 2-0 (6-1, 4-0)

Boys Doubles: Αχιλλέας Μακρής (Cyp) / Κωνσταντίνος Μεγάλεμος (Cyp) Vs Ανδρέας Μεσσης  (Gre) / Ιωάννης Σακκάς (Gre) 2-0 (6-4, 6-2)

Girls Singles: Εύα Πάνοβα (Cyp) Vs Σιμόνα Κούκου (Rom) 2-0 (6-0, 6-3)

Girls Doubles: Ελένη Χατζηαβραάμ (Gre) / Ειρήνη Μαρία Τσακίρη (Gre) Vs Στυλιανή Νούτσου (Gre) / Χρυσούλα Παρασκευοπούλου (Gre)  2-0 (6-2, 7-5)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ