aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΜας στέρησε την ηδονή του πανηγυρισμού μιας εθνικής επιτυχίας

Μας στέρησε την ηδονή του πανηγυρισμού μιας εθνικής επιτυχίας

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΖΗΝΩΝΟΣ

«Την στιγμή που η Πατρίδα του τον ήθελε παρών, που χρειαζόταν την συμμετοχή του στους αγώνες αντισφαίρισης του DAVIS CUP έναντι της Τουρκίας, αυτός απουσίαζε», ανακοίνωσε με «μεγάλη του λύπη», μέσω επίσημου επιστολόχαρτου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, απευθυνόμενος -βεβαίως- στον Μάρκο Παγδατή.

Προφανώς, ο κ. Ορφανίδης ξέχασε ότι πλέον είναι μέλος του κυπριακού Κοινοβουλίου και όχι του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, αλλά και ότι στα τερέν δίνονται αγώνες αντισφαίρισης και όχι αντίστασης στην κατοχή. Άραγε, αν ο αντίπαλός μας στο Davis Cup δεν ήταν η Τουρκία, αλλά κάποια άλλη χώρα, ο… μαχητικός βουλευτής του ΔΗΚΟ θα έμπαινε στον κόπο να σπαταλήσει φαιά (;) ουσία και γραφική ύλη του Κοινοβουλίου, για να επιπλήξει δημόσια τον αθλητή που έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της αντισφαίρισης και ενέπνευσε δεκάδες νέους ν’ ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα; Τον αθλητή που τίμησε ίσως όσο κανείς άλλος τα χρώματα της κυπριακής σημαίας, όταν κάποιοι άλλοι στην πατρίδα του δεν τη θεωρούσαν καν σημαία.

«Εξέθεσε την Ομοσπονδία που τον τίμησε και τον ανέδειξε, μαζί και όλους εμάς που τον θαυμάσαμε, δηλώνοντας ότι ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα και επιθυμεί να ξεκουραστεί», συνεχίζει η ανακοίνωση του «θυμωμένου» και προπαντός «λυπημένου» βουλευτή. Διότι, κύριοι, «η Τουρκία ήρθε στην Κύπρο με τους καλύτερους αντισφαιριστές της για να κερδίσει και η Κύπρος αγωνίστηκε με νεαρούς και όχι τόσο έμπειρους αθλητές». Και χάσαμε την πρόκριση, επειδή ο Παγδατής «δήλωσε απών». Μας στέρησε τη νίκη απέναντι στον εχθρό και την ηδονή του πανηγυρισμού μιας εθνικής επιτυχίας.

«Ο αδερφός μου “κύριε” πήγε σε αγώνα για να ζήσει την οικογένεια του και όχι να ξεκουραστεί… Ντροπή σας να μιλάτε έτσι για έναν μεγάλο αθλητή που έδωσε τα πάντα στην Κύπρο», ήταν η απάντηση της Ζήνας Παγδατή.

Ποιος, όμως, έχασε την ντροπή σ’ αυτό τον τόπο για να τη βρει ο όποιος βουλευτής; Αλήθεια, κύριε Ορφανίδη, θα θυμόσασταν καθόλου το όνομα του Μάρκου Παγδατή αν -παρ’ ελπίδα- η κυπριακή ομάδα αντισφαίρισης κατάφερνε να νικήσει την αντίστοιχη της Τουρκίας και έπαιρνε την πρόκριση στο Davis Cup; Θα αναμένουμε την απάντηση στην επόμενη «επίσημη» ανακοίνωσή σας, μαζί με την… καταγραφή της δικής σας πολύτιμης προσφοράς στην πατρίδα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ