aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣMαγικός Τσιτσιπάς κέρδισε τον Τζόκοβιτς με ανατροπή και πάει τελικό!

Mαγικός Τσιτσιπάς κέρδισε τον Τζόκοβιτς με ανατροπή και πάει τελικό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κέρδισε με ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό του μεγάλου τουρνουά επίδειξης που διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον κάτοχο του τίτλου στο Mubadala Tennis World Championships, όμως δεν πτοήθηκε ποτέ, έδειξε χαρακτήρα και γύρισε “τούμπα” το ματς για να πανηγυρίσει την πρώτη μεγάλη νίκη του για τη νέα σεζόν.

Μπορεί να την κατέκτησε σε τουρνουά επίδειξης, αλλά δεν παύει να επιβλήθηκε του Νο2 τενίστα του κόσμου. Μετά από δυο ώρες και επτά λεπτά, ο 21χρονος Έλληνας επικράτησε με 3-6, 7-6(4), 6-4 και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό του θεσμού.

Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τσιτσιπά να αμφισβητήσει την υπεροχή του. Ο Σέρβος προηγήθηκε 5-1 στα games, ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε, έκανε break, μείωσε σε 5-3, αλλά τελικά ο «Νόλε» είχε καθαρό μυαλό και πήρε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προηγήθηκε 3-0. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 3-1, αλλά ο «Στεφ» είχε τις λύσεις, παίρνοντας και τα άλλα δύο games με οδηγό το εξαιρετικό σερβίς και τα λάθη του αντιπάλου του.

Όλα έδειχναν πως ο Έλληνας πρωταθλητής θα έπαιρνε εύκολα το σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς με μία εντυπωσιακή επιστροφή κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και 6-6, με τους δύο τενίστες να λύνουν τις διαφορές τους στο tie break. Εκεί, ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση και πήρε το game και κατ’ επέκταση το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το τρίτο και τελευταίο ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 2-0 και 4-2. Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του, έκανε και break στον αντίπαλό του και πήρε το τρίτο σετ με 6-4. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς σε πέντε παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ