aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΜαδρίτη: Πρόκληση για Σάκκαρη, φαβορί ο Τσιτσιπάς

Μαδρίτη: Πρόκληση για Σάκκαρη, φαβορί ο Τσιτσιπάς

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς φιλοδοξούν να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο στη Μαδρίτη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά και θα βρει εκεί σήμερα (17.00) τη φοβερή και τρομερή Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο.2 στον κόσμο. Μαζί με την Ίγκα Σβιόντεκ είναι η καλύτερη τενίστρια της φετινής σεζόν και κατάφερε να φύγει από τη Μελβούρνη με τον πρώτο Grand Slam τίτλο της.

Η 24χρονη Λευκορωσίδα, νικήτρια της διοργάνωσης το 2021, έχει ως «σύμμαχο» και την παράδοση, καθώς προηγείται της Μαρίας στο head to head με 5-3, έχοντας κερδίσει και την τελευταία αναμέτρησή τους στα ημιτελικά του Indian Wells. Είναι, πάντως, η πρώτη τους συνάντηση στο χώμα.

Η νικήτρια θα παίξει το Σάββατο (6/5) στον τελικό με Ίγκα Σβιόντεκ ή Βερόνικα Κουντερμετόβα, που θα μονομαχήσουν περίπου στις 23.00.

Ο Στέφανος, από την πλευρά του, θα προσπαθήσει στις 21.00 (Cosmote Sport 6) να σταματήσει τον άκρως επικίνδυνο lucky loser Γιαν Λέναρντ Στρουφ, που θα παίξει στον δεύτερο σερί Masters προημιτελικό του (τα είχε καταφέρει και στο Μόντε Κάρλο).

Ο 33χρονος Γερμανός (Νο.65) έχει νικήσει δύο φορές τον Τσιτσιπά στο παρελθόν (3-2 υπέρ του Στεφ το head to head) και, μάλιστα, η η πρώτη είχε σημειωθεί στο χώμα της Βαρκελώνης το 2019. Δεν έχουν συναντηθεί από το 2020, τότε που ο Στέφανος είχε πάρει δύο σερί νίκες σε Ντουμπάι και Βιέννη.

Με εξαίρεση το πρώτο τους ματς στο tour στη Σόφια το 2019, όλες οι αναμετρήσεις τους κρίθηκαν στα τρία σετ.

Ο νικητής θα παίξει στα ημιτελικά (5/5) με Ζιζέν Ζανγκ ή Ασλάν Καράτσεφ, που ανοίγουν το πρόγραμμα στο Manolo Santana στις 14.00.

Στα ημιτελικά έχουν ήδη περάσει οι Κάρλος Αλκαράθ και Μπόρνα Τσόριτς (απέκλεισε με 6-3, 6-3 τον Ντάνιελ Αλτμάιερ), οπότε καταλαβαίνετε ότι μπορεί και να έχουμε την Κυριακή (7/5) επανάληψη του τελικού της Βαρκελώνης (Αλκαράθ-Τσιτσιπάς). Μακάρι, όμως, το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ