aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣ«Κυπριακή» υπόθεση ο τελικός στο Διπλό Αγοριών

«Κυπριακή» υπόθεση ο τελικός στο Διπλό Αγοριών

Με έντονο «κυπριακό» ενδιαφέρον ολοκληρώνεται το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, το διεθνές Κύπελλο Αφροδίτη, ένας καθιερωμένος θεσμός δεκαετιών που διοργανώνεται και φέτος από την Ακαδημία Ηροδότου και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου. Το πρωτάθλημα της ITF-U18 είναι κατηγορίας 4 και συγκέντρωσε αντισφαιριστές από 17 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου οι οποίες είναι: Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μάλτα, Πολωνία, Ρωσία και Τσεχία.

Επιτυχίες κυπρίων αντισφαιριστών

Στον τελικό των αγοριών θα αγωνιστεί ο Στυλιανός Χριστοδούλου που απέκλεισε εύκολα στον ημιτελικό της Παρασκευής, τον Φίνιξ Γουάιαρ από τη Βρετανία κερδίζοντας καθαρά με 2-0 (6-3,6-1). Στον άλλο ημιτελικό ο Φώτος Φωτιάδης άγγιξε την πρόκριση ωστόσο έχασε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ από τον Φεντερίκο Τσίνα. Ο νεαρός Ιταλός είναι Νο4 στην Ευρώπη στην κατηγορία U14 ωστόσο το ταλέντο του, του επιτρέπει να αγωνίζεται ήδη στα 18άρια. Ο τελικός των αγοριών θα αρχίσει στις 09.00 το πρωί.

Την ίδια ώρα θα αρχίσει ο τελικός των κοριτσιών όπου η Κλειώ Μαρία Ιωάννου θα επιδιώξει να φτάσει σε ακόμη ένα διεθνή τίτλο. Η Κύπρια τενίστρια στον ημιτελικό της Παρασκευής έχασε το πρώτο σετ, πριν «γυρίσει» το παιγνίδι απέναντι στην Αλεξάνδρα Ζίμερ από την Αυστρία σε 2-1 σετ. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Γιοάνα Κονσταντίνοβα από τη Βουλγαρία που απέκλεισε την Ελένη Λαζαρίδου από την Ελλάδα.

Αποκλειστικά «κυπριακή» υπόθεση θα είναι το Διπλό Αγοριών εκεί όπου οι Στυλιανός Χριστοδούλου και Λάμπρος Παντζαρής θα αντιμετωπίσουν τους Παύλο Παρσών και Φώτο Φωτιάδη σε έναν αγώνα ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα. Ο αγώνας θα αρχίσει μισή ώρα μετά το τέλος του τελικού στο Μονό όπου αγωνίζεται ο Στυλιανός Χριστοδούλου.

Τέλος χωρίς κυπριακή συμμετοχή θα είναι το Διπλό των κοριτσιών αφού τόσο η Κλειώ Μαρία Ιωάννου όσο και η Μαρία Κωνσταντίνου που συμμετείχαν σε δύο διαφορετικούς αγώνες στους ημιτελικούς δεν κατάφεραν να προκριθούν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών έχουν ως εξής:

MS    Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) Vs Φίνιξ Γουάιαρ (GBR) 2-0 (6-3, 6-1)

MS    Φεντερίκο Τσίνα (ITA) Vs Φώτος Φωτιάδης (CYP) 2-1 (6-3, 2-6, 7-6[5])

WS    Κονσταντίνοβα Γιοάνα (BUL) Vs Ελένη Λαζαρίδου (GRE) 2-0 (6-1, 6-3)

WS    Κλειώ Μαρία Ιωάννου (CYP) Vs Αλεξάντρα Ζίμερ (AUT) 2-1 (4-6, 6-2, 6-1)

MD   Παύλος Παρσών (CYP) / Φώτος Φωτιάδης (CYP) Vs Κάιλ Χιουτζ (GBR) / (Φίλιξ Γουάιαρ GBR)  2-1 (4-6, 6-4, 10-8)

MD   Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) / Λάμπρος Παντζαρής (CYP) Vs Χρίστος Τίμινης (CYP) / Ευγένιος Βασιλάκης (GRE) 2-0 (6-2, 6-1)

WD   Μίλε Μόερκ (DEN) / Γέλενα Βίκο (CAN) Vs Κλειώ Μαρία Ιωάννου (CYP) / Νοα Μέιτζορ (ISR)  2-0 (7-6 [5], 6-4)

WD   Λέα Μπατελιέ (FRA) / Ελένη Λαζαρίδου (GRE Vs Γιοάνα Κονσταντίνοβα (BUL) / Μαρία Κωνσταντίνου (CYP) 2-0 (6-3, 7-5)

Το πρόγραμμα των τελικών του Σαββάτου διαμορφώθηκε ως εξής :

09.00 π.μ.

MS Final : Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) Vs Φεντερίκο Τσίνα (ITA)

WS Final : Κλειώ Μαρία Ιωάννου (CYP) Vs Γιοάνα Κονσταντίνοβα (BUL)

Θα ακολουθήσουν:

MD Final : Στυλιανός Χριστοδούλου (CYP) / Λάμπρος Παντζαρής (CYP) Vs Παύλος Παρσών (CYP) / Φώτος Φωτιάδης (CYP)

WD Final : Μίλε Μοερκ  (DEN)/ Γελένα Βίκο (CAN) Vs Λέα Μπατελιέ (FRA) / Ελένη Λαζαρίδου (GRE).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ