aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΚυπριακές επιτυχίες στο ITF Cyprus Seniors Cup G2

Κυπριακές επιτυχίες στο ITF Cyprus Seniors Cup G2

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου, το διεθνές πρωτάθλημα ITF Cyprus Seniors Cup G2 2017, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας. Η αναβάθμιση του πρωταθλήματος στην κατηγορία 2, αποτέλεσε το μεγαλύτερο κίνητρο για τους ξένους αντισφαιριστές που αγκάλιασαν για άλλη μια χρονιά, αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση, που ενίσχυσε το κύρος της Κυπριακής αντισφαίρισης, και συνέβαλε στην προώθηση του τουριστικού πακέτου που προσφέρει η πόλη της Λάρνακας.

Περισσότεροι από 160 ξένοι αντισφαιριστές από 21 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και 60 Κύπριοι βετεράνοι έλαβαν μέρος στους 237 αγώνες που διεξήχθηκαν. Χαρακτηριστικό της αυξημένης φετινής συμμετοχής το γεγονός ότι το Σάββατο, την τελευταία μέρα των αγώνων, πραγματοποιήθηκαν 18 τελικοί σε ισάριθμες ηλικιακές κατηγορίες.

Από κυπριακής πλευράς, πιο εντυπωσιακή ήταν η επικράτηση του αειθαλή Χάικ Αστζιάν στον τελικό της κατηγορίας 65+ επί του Ιταλού Μπενετέντο Βελούτσι ο οποίος βρίσκεται στην 21η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία αυτή, και ήταν Νο1 στο ταμπλό. Ο Αστζιάν νίκησε ύστερα από ανατροπή και αγώνα δύο ωρών με 2-1 (2-6, 6-2, 6-4). Ο Χάικ Αστζιάν με παρτενέρ τον Σουηδό Λέναρντ Λοφ κέρδισε επίσης και το Διπλό στην ίδια κατηγορία.

Εξαιρετική ήταν και η Ελένη Πηλαβά στην κατηγορία 50+ την οποία κατέκτησε με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες που διεξήχθηκαν με σύστημα Round Robin. Η Πηλαβά κατέκτησε και το Διπλό στην κατηγορία 45+ με παρτενέρ την Άννα Ζαχαριάδου από την Ελλάδα. Τις κατηγορίες τους στο Διπλό κέρδισαν επίσης οι Σπύρος Χαραλάμους (+40), Χρίστος Χρίστου (+60), και στο Μικτό οι Γιάννος Ιωαννίδης (+35), και Γιάννης Ιωαννίδης (+45).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα τελικών όπου υπήρχε Κυπριακή συμμετοχή (πέραν των κατηγοριών που διεξήχθηκαν με RR System), έχουν ως εξής: MS65 : Χάικ Αστζιάν Vs Μπενετέντο Βελούτσι 2-1 (2-6, 6-2, 6-4). MD60 : Ε.Λάσκοφ / Α.Πεσέντσοφ Vs Χρ.Χρίστου / Βλ. Βολτσάνοφ 2-0 (6-2, 6-2). WS35 : Π.Παναγιωτίδου Vs Μόνικα Αουάτ 2-1 (5-7, 6-2, 6-2). ΜD35 : Π.Παναγιωτίδου/Κρ.Ρίτζι Vs Μ.Οριτσεάνου / Γιάννος Ιωαννίδης 2-1 (2-6, 6-2 [10-7]).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ