aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΚατάθεση ψυχής από τον Τσιτσιπά στον τελικό, αλλά ο ανίκητος Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία! (vid)

Κατάθεση ψυχής από τον Τσιτσιπά στον τελικό, αλλά ο ανίκητος Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία! (vid)

Κατέθεσε την ψυχή του αλλά λύγισε από τον «Βασιλιά». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του Australian Open απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως ο… ανίκητος Σέρβος προάσπισε την κλάση του και κατέκτησε αήττητος με 3-0 σετ τον 22ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του «ισοφαρίζοντας» τον Ράφα Ναδάλ.

Άκρως ανταγωνιστικός στο δεύτερο και το τρίτο σετ ο Στέφανος που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε και βρέθηκε πίσω με 2-0 στο tie break. Δεν χάνει στην Αυστραλία ο Νόλε καθώς μετρά 41 πλέον διαδοχικές νίκες στη χώρα.

Το ματς

Στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς άγγιξε την… τελειότητα. Με βαθιά σερβίς που υποχρέωναν τον Τσιτσιπά σε λάθη κατάφερε να πάρει εύκολα προβάδισμα κάνοντας μάλιστα το break στο 4ο game κάνοντας το 1-0 έπειτα από 36′ λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ, άλλαξε τελείως τακτική και προτίμησε να πάει σε ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού πιέζοντας τον Τζόκοβιτς στο πρώτο σερβίς με αποτέλεσμα οι δυο τους να πάνε χέρι-χέρι. Ωστόσο οι άσσοι του κορυφαίου Έλληνα τενίστα (4 στο δεύτερο σετ) και το 46% του Νόλε στις επιστροφές έφεραν το ματς στο 5-4 υπέρ του Στέφανου. Ο 35χρονος Τζόκοβιτς ωστόσο αντέδρασε και με θαυμάσιες επιστροφές οδήγησε το σετ στο tie break όπου και επικράτησε 7-6 κάνοντας το 2-0 καταρρακώνοντας ουσιαστικά την ψυχολογία του Στέφανου Τσιτσιπά.

Το τρίτο σετ ήταν εκείνο που έφερε και το πρώτο break του τελικού για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει να βρει λύσεις στο σερβίς του Νόβακ Τζόκοβιτς. O Σέρβος με break point ισοφάρισε, όμως ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει, επενδύοντας στα drop shots που του χάρισαν στο τρίτο σετ, τέσσερις πόντους. Ο Νόλε έκανε συντήρηση δυνάμεων ρίχνοντας έτσι τα ποσοστά του στο πρώτο σερβίς με αποτέλεσμα ο Στέφανος να παραμένει μέχρι το τέλος στο παιχνίδι και να κυνηγά τον αντίπαλο του ρισκάροντας με οριακά χτυπήματα.

Αυτό ωστόσο μετατράπηκε σε «αχίλλειο πτέρνα» του Τσιτσιπά, αφού προέβη σε 14 αβίαστα λάθη στο τρίτο σετ με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να πάρει στο tie break την νίκη η οποία του απέφερε τον 10ο τίτλο στο Australian Open και 22ο Gran Slam της καριέρας του.

Τα στατιστικά του Τσιτσιπά: 15 άσοι, 3 διπλά λάθη, 65% πρώτο σερβίς, 72% κερδισμένοι πόντοι σε πρώτο σερβίς, 51% κερδισμένοι πόντοι σε δεύτερο σερβίς, 40 winners, 42 αβίαστα λάθη, 1/3 break points.

Τα στατιστικά του Τζόκοβιτς: 7 άσοι, 3 διπλά λάθη, 66% πρώτο σερβίς, 82% κερδισμένοι πόντοι σε πρώτο σερβίς, 62% κερδισμένοι πόντοι σε δεύτερο σερβίς, 36 winners, 22 αβίαστα λάθη, 2/5 break points.

H ιστοσελίδα μας Goal.com.cy μετέφερε ζωντανά τον σπουδαίο τελικό



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ