aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣITF Juniors U18 Larnaca Cup 2021: Σάρωσαν τους τίτλους οι Κύπριοι αντισφαιριστές

ITF Juniors U18 Larnaca Cup 2021: Σάρωσαν τους τίτλους οι Κύπριοι αντισφαιριστές

Με τη διεξαγωγή των τεσσάρων τελικών σε Μονά και Διπλά, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου, το διεθνές πρωτάθλημα Αντισφαίρισης «ITF Juniors U18 2021» που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας στις νέες του εγκαταστάσεις.

Οι τελικοί σημαδεύτηκαν από την εντυπωσιακή παρουσία των τεσσάρων Κυπρίων αντισφαιριστών, καθώς στους τρεις τελικούς στους οποίους συμμετείχαν κατέκτησαν ισάριθμους τίτλους.

Στον τελικό του Μονού Αγοριών, ο Στυλιανός Χριστοδούλου ήταν καλύτερος του Σέρβου Ζόραν Λουντόσκι, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, και αν δεν παρουσίαζε μια μικρή πτώση στην απόδοση του στο τελείωμα του 2ου σετ, θα μπορούσε να φτάσει πιο εύκολα στη νίκη. Τελικά επικράτησε με 2-1, φτάνοντας στον τίτλο σε 4ο διαδοχικό πρωτάθλημα της ITF που έγινε στην Κύπρο τους τελευταίους μήνες.

Στο Διπλό Αγοριών οι Φώτος Φωτιάδης και Παύλος Παρσών συνθέτουν το τελευταίο διάστημα ένα εξαιρετικό δίδυμο, και το αποτέλεσμα είναι ευδιάκριτο σε ότι αφορά στη μεταξύ τους συνεργασία μέσα στo κορτ. Αυτό συνέβη και στον τελικό του Σαββάτου, όπου επιβλήθηκαν χωρίς να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης των Μίσιλβεκ και Μρούζεκ από τη Τσεχία με 2-0 (6-4, 6-1).

Στο Διπλό κοριτσιών η Μαρία Κωνσταντίνου με παρτενέρ την Μαρία Ίλιε από τη Ρουμανία κέρδισαν τους αποφασιστικούς πόντους που έκριναν το κάθε σετ, επικρατώντας με 2-0 (6-3, 6-3) των Φιτί (Fra) / Σιντόροβα (Rus).

Τέλος στον τελικό του μονού κοριτσιών όπου συμμετείχαν αντισφαιρίστριες από τη Γερμανία τον τίτλο κατέκτησε η Σόνια Ζιγιενμπάγιεβα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών έχουν ως εξής (05/06/2021) :
BS Χριστοδούλου Στυλιανός (CYP) Vs Λουντόσκι Ζόραν (SRB) 2-1 (6-3, 4-6, 6-3)
GS Ζιγιενμπάγιεβα Σόνια (GER) Vs Μαρκόφ Μαρτίνα (GER) 2-1 (6-1, 4-6, 7-5)
GD Κωνσταντίνου Μαρία (CYP) / Ίλιε Νταϊάνα Μαρία (ROM) Vs Φιτί Κάρλα (FRA) / Σιντόροβα Κριστιάνα (RUS) 2-0 (6-3, 6-3)
BD Παρσών Παύλος (CYP) / Φωτιάδης Φώτος (CYP) Vs Μίσιλβεκ Σάιμον (CZE) / Μρούζεκ Στεπάν (CZE) 2-0 (6-4, 6-1)

Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 17 χώρες και οι συμμετοχές έφτασαν κοντά στις 100. Όλα τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ITF World Τennis Tour Juniors: https://www.itftennis.com/en/tournament/j4-larnaca/cyp/2021/j-g4-cyp-04a-2021/

Συνέχεια με O.A.Αμμοχώστου
Τα διεθνή πρωταθλήματα στην Κύπρο, συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, με τη διεξαγωγή του ΤΕU14 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αμμοχώστου. Ήδη το Σαββατοκυρίακο πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί για να συμπληρωθεί το ταμπλό των Αγοριών, και οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό σε αγόρια και κορίτσια θα αρχίσουν την Δευτέρα 7 Ιουνίου. Οι τελικοί των Διπλών του πρωταθλήματος θα γίνουν την Παρασκευή 11 Ιουνίου, και οι τελικοί των Μονών το Σάββατο 12 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ