aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΙστορική ανατροπή, ιστορικός τίτλος για τον Τσιτσιπά στο Λονδίνο!

Ιστορική ανατροπή, ιστορικός τίτλος για τον Τσιτσιπά στο Λονδίνο!

Ιστορικές στιγμές, απερίγραπτα συναισθήματα, παγκόσμια αποθέωση! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε στον τελικό των «τελικών» τον Ντομινίκ Τιμ, για να γίνει ο νέος «Βασιλιάς» του Λονδίνου και ο νεότερος πρωταθλητής του ATP Finals στα τελευταία 18 χρόνια!

Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του με μια ιστορική ανατροπή και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν του, κάνοντας δικό του τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου τενίστα για το 2019, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση!

Αν και απόλεσε το 1ο σετ μετά από οριακό τάι-μπρέικ, ο Στέφανος βρήκε την ψυχική δύναμη και γύρισε με εντυπωσιακό τρόπο το ματς, φτάνοντας στο τρόπαιο, μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά αγώνα-θρίλερ, με τελικό σκορ 6-7(6), 6-2, 7-6(4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κατακτήσει ένα από τα σημαντικότερα τρόπαια στο άθλημα του τένις, το ATP Finals και έγινε ο καλύτερος των…καλύτερων επικρατώντας στη διοργάνωση που συμμετέχουν οι κορυφαίοι οκτώ τενίστες στον κόσμο!

Με αυτόν τον τίτλο, βάζει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» δίπλα σε μια πολύ εκλεκτή παρέα θρύλων του αθλήματος: ΜακΕνρο, Κόνορς, Μποργκ, Λεντλ, Άγκασι, Έντμπεργκ, Σάμπρας, Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ είναι τα πιο ηχηρά ονόματα που έχουν κερδίσει αυτό το πολύ σημαντικό τρόπαιο και ανάμεσα τους είναι πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατακτά ένα τρόπαιο που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο ανυπέρβλητος Ράφα Ναδάλ ενώ κατακτά το ATP Finals νωρίτερα απ’ότι το έκανε για πρώτη φορά ο Ρότζερ Φέντερερ (στα 21 ο Στεφ, στα 22 ο «Βασιλιάς»)!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ