aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣ«Ημέρα του τένις» - Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι όλων των κατηγοριών

«Ημέρα του τένις» – Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι όλων των κατηγοριών

Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), στην παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κυριάκου Κούσιου και σύσσωμης της ηγεσίας του Κυπριακού Αθλητισμού, πραγματοποίησε την Τρίτη 17 Μαΐου στο “Lemon Park” την ετήσια τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών για το 2021.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς, ευχαρίστησε τον Κυπριακό Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και τους χορηγούς της Ομοσπονδίας για τη στήριξη που παρέχουν στην Ομοσπονδία, και αναφέρθηκε εν συντομία στα σημαντικότερα σημεία του αγωνιστικού και διοικητικού απολογισμού της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, περιγράφοντας παράλληλα τους μελλοντικούς στόχους που έθεσε η Ομοσπονδία. Ως σημαντικότερους από αυτούς, έθεσε την αναβάθμιση του Εθνικού κέντρου και την γενικότερη ανάπτυξη των υποδομών, την βελτίωση του προγράμματος των Ομοσπονδιακών προπονητών, την πρόσληψη από την ΟΑΚ Τεχνικού Διευθυντή, και την αύξηση των εσόδων της ΟΑΚ.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να συμπερίληψη του Τένις στα αθλήματα που επιχορηγούνται από τα έσοδα που προέρχονται από τη φορολόγηση της στοιχηματικής δραστηριότητας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου ο Επιθεωρητής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κ. Παναγιώτης Ζυμαρίδης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Σύμβουλος του Προέδρου επί θεμάτων Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης, ο βουλευτής Ανδρέας Αποστόλου, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου, αξιωματούχοι της ΚΟΕ και του ΚΟΑ, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, τα Μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ, ο Πρεσβευτής Fair Play Φοίβος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμων και του ΑΣΑΕΦ, εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας, και συγγενείς και φίλοι όλων των βραβευθέντων. Η όλη εκδήλωση, η οποία χορηγήθηκε από το «Lemon Park», ολοκληρώθηκε με δεξίωση προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Σταύρος Ιωάννου : 30 χρόνια προσφοράς

Σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης, η βράβευση με το Αριστείο της ΟΑΚ 2021, του κ. Σταύρου Ιωάννου για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του στην ΟΑΚ. Ο κ. Ιωάννου υπηρέτησε στο Δ.Σ. της ΟΑΚ ως αντιπρόσωπος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου την περίοδο 1990-2020, τις πρώτες θητείες του ως Mέλος του Δ.Σ. και κατόπιν ως Γραμματέας μέχρι το 2017. Η τελευταία θητεία του, που αφορούσε την περίοδο 2017-2020, ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όλα τα χρόνια που υπηρέτησε ως Γραμματέας διετέλεσε επίσης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Νομικός Σύμβουλος, Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Καταστατικού.

Τιμήθηκαν οι ομάδες Davis Cup 2021 και 1997

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αθλητές της Εθνικής ομάδας Davis Cup για την πρόκριση τους στα πλέι-οφ για την άνοδο στη Β΄ κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ζώνης. Την ομάδα αποτελούσαν οι Πέτρος Χρυσοχός, Μενέλαος Ευσταθίου, Σέργης Κυρατζής, και Ελευθέριος Νέος και είχε ως προπονητή τον Δημήτρη Ηροδότου.

Τιμήθηκε επίσης η ομάδα Davis Cup του 1997, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από την επιτυχία που σημείωσε εκείνη τη χρονιά να ανέβει από τον 4ο Όμιλο στον 3ο Όμιλο της Ευρωαφρικανικής Ζώνης. Την ομάδα αποτελούσαν οι Μαρίνος Παγδατής, Δημήτρης Λεοντής, Νεοκλής Νεοκλέους και Γιάννος Χατζηγεωργίου. Ο τελευταίος ήταν επίσης και ο κάπτεν της ομάδας.

Στο πλαίσιο των τιμητικών βραβεύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΚ αποφάσισε επίσης όπως τιμήσει τους Ομίλους, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία φιλοξένησαν με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις το 2021. Τιμήθηκαν ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Ηροδότου για τη διοργάνωση των αγώνων στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup, και η Ν-Team Academy για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Nations Challlenge by Heady GirlsU12 στη Λεμεσό.

Κορυφαίος ο Πέτρος Χρυσοχός

Κορυφαίος Αντισφαιριστής για το 2021 αναδείχτηκε ο Πέτρος Χρυσοχός, που είχε την ψηλότερη βαθμολογία στην Παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της ομάδας Davis Cup να προκριθεί στα πλέι-οφ για την άνοδο στην Β΄ κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ζώνης.

Κορυφαίος Έφηβος αναδείχτηκε ο Στυλιανός Χριστοδούλου και κορυφαία Νεάνιδα η Κλειώ Μαρία Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν με τιμητικό δίπλωμα της ΟΑΚ και δόθηκαν τα χρηματικά βραβεία στους «Αριστείς Αθλητές 2021», με βάση το Ενιαίο Σχέδιο Κινήτρων της ΟΑΚ, το οποίο επιχορηγεί ο ΚΟΑ, οι τέσσερις κορυφαίοι αντισφαιριστές ανά ηλικιακή κατηγορία για την περασμένη χρονιά. Απονεμήθηκαν συνολικά 40 βραβεία σε 10 ηλικιακές κατηγορίες (Ανδρών /Γυναικών). Το επιχορηγημένο από την ΟΑΚ βραβείο Εφήβων/Νεανίδων 12-18 ετών που ήταν δύο εισιτήρια εισόδου Wimbledon κέρδισε η Θέα Γρηγορίου (ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους τέσσερις καλύτερους κάθε κατηγορίας).

«Προπονητής της χρονιάς» αναδείχτηκε ο κ. Δημήτρης Ηροδότου, προπονητής μεταξύ άλλων και του κορυφαίου αντισφαιριστή της χρονιάς για το 2021 Πέτρου Χρυσοχού.

Το βραβεία «Ευ Αγωνίζεσθαι», απονεμήθηκε στον νεαρό αθλητή Ιωάννη Λάμπρου για πράξη fair play κατά τη διάρκεια αγώνα σε παγκύπριο πρωτάθλημα που διοργάνωσε το Σπόρτιγκ στη Λεμεσό, και η οποία του στέρησε τη νίκη στον αγώνα. Το βραβείο απένειμε ο πρεσβευτής Fair Play KOE-KOA κ. Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Βραβεύτηκαν επίσης οι κορυφαίοι ανά ηλικιακή κατηγορία βετεράνοι αθλητές.

Ακολουθεί ο Πίνακας με όλες τις βραβεύσεις:

Βραβεύσεις ΟΑΚ 2021
Ειδικές Βραβεύσεις
Αριστείο ΟΑΚ : Σταύρος Ιωάννου
Αντισφαιριστής της Χρονιάς : Πέτρος Χρυσοχός
Καλύτερος Έφηβος Αντισφαιριστής : Στυλιανός Χριστοδούλου
Καλύτερη Νεάνιδα Αντισφαιρίστρια : Κλειώ Μαρία Ιωάννου
Βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) : Ιωάννης Λάμπρου
Καλύτερος Προπονητής της Χρονιάς : Δημήτρης Ηροδότου

Βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία:

Ανδρών: 1.Πέτρος Χρυσοχός, 2.Πέτρος Πιέρος 3.Παύλος Παρσών 4.Στυλιανός Χριστοδούλου
Εφήβων U18: 1.Κωνσταντίνος Κοσιής, 2.Στυλιανός Χριστοδούλου 3.Φώτος Φωτιάδη 4.Παύλος Παρσών
Αγοριών U16: 1.Ανδρέας Τίμινη, 2.Στυλιανός Παπαμιχαήλ, 3.Γιώργος Πρωτοπαπάς, 4.Παύλος Τρύφων
Αγοριών U14: 1.Μάριος Πραστίτης, 2.Αχιλλέας Μακρής, 3.Κωνσταντίνος Μεγάλεμος, 4.Ντέιβιντ Γιαλανουζιάν
Αγοριών U12: 1.Νικόλας Λοττίδης, 2.Αλεξάντρ Σοκόλ, 3.Άθως Καρακατσιάνης, 4.Ιωάννης Ψυντρίδης
Γυναικών: 1.Ραλούκα Σερμπάν, 2.Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 3.Ιωάννα Αλεξάντρα Νεγκοϊτέσκου, 4.Μαρία Κωνσταντίνου. Βραβεύτηκε επίσης η Έμμα Φαντούση.
Νεανίδων U18: 1.Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 2.Βικτώρια Σαββίδου, 3.Εμιλία Μαργκολίνα, 4.Εβελίνα Αναστάση
Κοριτσών U16: 1.Κλειώ Μαρία Ιωάννου, 2.Άννα Δεμιρτζή, 3.Νίνα Ανδρονίκου, 4.Εύα Πάνοβα
Κοριτσιών U14: 1.Άννα Δεμιρτζή, 2.Άννα Ασαντουλλινα, 3.Νίνα Ανδρονίκου, 4.Εύα Πάνοβα
Κοριτσιών U12: 1.Θέα Γρηγορίου, 2.Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, 3.Ιζαμπέλλα Ρέλτον, 4.Μαίρυλιν Σεραφείδου.

Κατηγορίες Seniors:

Άνδρών : Κρίστοφερ Κουτρουζάς, Ανδρέας Μιχαηλίδης (+30), Κωνσταντίνος Καρακώντης (+35), Δημήτρης Λεοντής, Κωνσταντίνος Καρακώντης (+40), Αντρέι Ναρούτσκι, Αντώνης Αντωνίου (+45), Ανδρέας Χατζηπαναγή, Ζαχαρίας Αμύρωτος (+50), Άλκης Παπαμιχαήλ (+55), Μάριος Πέτρου (+60), Χάικ Αστζιάν, Ηρόδοτος Γεωργίου (+65), Χάικ Αστζιάν (+70)
Γυναικών : Μόνικα Αουάτ (+40), Ελένη Πηλαβά (+60)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ