aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΙδανική αρχή για τον Τσιτσιπά

Ιδανική αρχή για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο ταμπλό του μονού, στο Monte Carlo Masters, κερδίζοντας στα δυο σετ τον Μίχαηλ Κουκούσκιν (2-0).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν χρειάστηκε περισσότερα από 104 λεπτά για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Καζάκου αντιπάλου του, επικρατώντας με 6-3, 7-5, στο πλαίσιο του 2ου γύρο του θεσμού.

Αν και ο Κουκούσκιν του «έσπασε» το σερβίς δυο συνεχόμενες φορές στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ο Στεφ βρήκε τον τρόπο να μην απολέσει ούτε σετ στην πρεμιέρα του και πέρασε στη φάση των «32» του τουρνουά.

Εκεί, θα παίξει με τον κακό του δαίμονα, τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ, ο οποίος τον έχει κερδίσει και στις τρεις προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο νεαρός Ρώσος βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και έχει κερδίσει δυο συνεχόμενα ματς στο Μόντε Κάρλο, χάνοντας συνολικά μόλις πέντε(!) γκέιμς από τους Ζοάο Σόουζα και Ράντου Άλμποτ. Πιο πρόσφατο θύμα του, ο Μολδαβός, το πρωί της Τετάρτης.

Ο Στέφανος ήταν νευρικός κόντρα στον Κουκούσκιν, ειδικά στο δεύτερο σετ, και δεν έβρισκε εύκολους πόντους, κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο αγώνας

Στο πρώτο σετ χρειάστηκε μόλις ένα μπρέικ για να πάρει το προβάδισμα. Στο 4-3, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο μπρέικ πόιντ που δημιούργησε και έκανε το 5-3, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για το σετ.

Φυσικά και το έκανε επιτυχημένα, κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Πέντε(!) συνολικά μπρέικ έγιναν, με τον Στέφανο να παίρνει το κεφάλι νωρίς νωρίς και να γίνεται ο απόλυτος ρυθμιστής της αναμέτρησης (2-1).

Ο Καζάκος όμως δεν άργησε να επιστρέψει. Αν και ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε με 3-1 μπροστά, ο Κουκούσκιν κέρδισε δυο σερί γκέιμς ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Ο Στεφ έγραψε το 4-3 με ακόμη ένα μπρέικ, όμως ούτε τότε έδειξε ψυχραιμία για να οδηγηθεί στη νίκη άνετα, δεχόμενος πίσω το «σπάσιμο» του σερβίς του (4-4).

Η νευρικότητά του ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής και στο αμέσως επόμενο γκέιμ έχασε τρεις ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα με 5-4, μένοντας πίσω τελικά με 4-5, αναγκαζόμενος να κρατήσει το σερβίς του στη συνέχεια, για να μείνει στο σετ.

Κάπου εκεί, έκανε την αντεπίθεσή του. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, κέρδισε τρία(!) σερί γκέιμς και έφτασε στη νίκη, «σφραγίζοντας» το εισιτήριό του για την επόμενη φάση του Monte Carlo Masters.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ