aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΗ Θέμις Χάλιου πήρε τον τίτλο στο Διπλό με παρτενέρ την Νόγια Οχάνα (pics)

Η Θέμις Χάλιου πήρε τον τίτλο στο Διπλό με παρτενέρ την Νόγια Οχάνα (pics)

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις το διεθνές πρωτάθλημα «Κύπελλο Αφροδίτη ITF-U18», με τη διεξαγωγή των τεσσάρων τελικών σε Αγόρια και Κορίτσια τόσο στο Μονό όσο και στο Διπλό. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου και σε αυτό έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 20 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Το πρωτάθλημα που ήταν κατηγορίας Grade 4, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τα κυπριακά χρώματα, με την νίκη της Θέμιδος Χάλιου στο Διπλό, η οποία είχε ως παρτενέρ την Νόγια Οχάνα από το Ισραήλ. Το Κυπρο-ισραηλινό δίδυμο νίκησε τις Γερμανίδες Αουφντερχάιντε και Σεχ με 2-0 (6-2, 7-5).

Η Γερμανίδα Αουφντερχάιντε ήταν η νικήτρια στο Μονό κοριτσιών, που είχε ως αντίπαλο στον τελικό την Αναστασία Ζολοτάρεβα νικώντας με 2-0 (6-2, 6-4). Στα αγόρια είχαμε την μάχη μεταξύ Ρουμάνων και Σουηδών. Στο Μονό Αγοριών ο Σέζαρ Κρέτου από τη Ρουμανία νίκησε τον Κλοβ Νίλσον με 2-0 (6-3, 6-1). Ο Σουηδός αντισφαιριστής με παρτενέρ τον Άντον  Όρνμπεργκ πήρε τη ρεβάνς στον τελικό του Διπλού, κερδίζοντας τους Κρέτου και Παντελέα με 2-0 (6-3, 6-3).

Τους τελικούς παρακολούθησαν και πραγματοποίησαν τις απονομές στους νικητές, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΟΑΚ Λευτέρης Τρίαρος, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και Μέλος του Δ.Σ. της ΟΑΚ Φοίβος Ζαχαριάδης, Μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ όπως επίσης και ο τέως Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου.

Χορηγοί του ITF – 18 Aphrodite Cup, ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η ΑΓΡΟΣ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό-Επίσημος Χορηγός, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου-Youth Supporter και η Wilson-Επίσημη μπάλα ΟΑΚ.

Tennis Europe : HERODOTOU TENNIS ACADEMY U16

Ύστερα από την ολοκλήρωση των τριών πρωταθλημάτων της ITF-U18, παίρνουν σειρά στην Κύπρο, τα πρωταθλήματα της Tennis Europe U16, με πρώτο αυτό που διοργανώνει την τρέχουσα εβδομάδα η Ακαδημία Ηροδότου στην Λάρνακα. Το πρωτάθλημα ανήκει στην ιδαίτερα ψηλή κατηγορία Grade 2, και σε αυτό δήλωσαν συμμετοχή αντισφαιριστές από 10 χώρες που είναι οι Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Γερμανία, Εσθονία, Λετονία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Πολωνία και Ρωσία.

Στα Αγόρια, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι συμμετοχές των Κυπρίων, Σέργιου Κύζα, Κωνστανίνου Κοσιή, Φώτου Φωτιάδη, Ανδρέα Λοττίδη, Στέφανου Σάββα, Ματία Μάτις, Βλαδίμηρου Αδάμου, Στυλιανού Χριστοδούλου, Χρίστου Αβραάμ, Νικόλα Κωνσταντίνου, Παύλου Παρσόν, Πόλυ Κουρσάρου, Ξενοφώντας Νεοφύτου, Ιάκωβου Χατζηπιερή, Μάμα Ζένιου, Κωνσταντίνου Τζιακούρη, Ευάγγελου Τεμπριώτ, Φειδία Κυριακίδη και Λάμπρου Παντζαρή.

Στα κορίτσια οι αντισφαιρίστριες Ελένη Λουκά, Χριστίνα Στυλιανίδη, Φλωρεντία Χατζηγεωργίου, Μαρία Κωνσταντίνου, Μελίν Ονκάγια,  Θέκλια Χριστοδούλου και Αναστασία Γεωργιάδη, θα έχουν ως σημαντικότερες αντιπάλους την Μαρία Μπονταρένκο (Rus, Νο1), Κατερίνα Ντιμίτροβα (Bul), και Κίρα Πάβλοβα (Rus).

Οι τελικοί του πρωταθλήματος σε Μονά και Διπλά, θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ