aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΗ Σερίνα Γουίλιαμς νίκησε την αδελφή της και ξεπέρασε την Γκραφ!

Η Σερίνα Γουίλιαμς νίκησε την αδελφή της και ξεπέρασε την Γκραφ!

Η Σερίνα Γουίλιαμς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην «οικογενειακή» μάχη στον τελικό του Australian Open και κατέκτησε το τρόπαιο, καθώς νίκησε την 36χρονη αδερφή της (Νο 17 στον κόσμο), Βίνας, με 6-4 και 6-4, έπειτα από περίπου 1,5 ώρα αγώνα. Ετσι, έφτασε τους 23 Grand Slam τίτλους και χρειάζεται ακόμη έναν για να πιάσει κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται το όνομα της Mάργκαρετ Κορτ.

Μετά το τέλος του η Σερίνα συγκίνησε λέγοντας: «Οι αδελφές Γουίλιαμς δεν θα ήταν εδώ αν δεν υπήρχε η Βίνας. Ηταν μια μεγάλη νίκη και ένα μεγάλο ρεκόρ. Νιώθω υπερήφανη και για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η Βένους. Την ευχαριστώ για την έμπνευση που μου έδωσε, ώστε να γίνω όσο καλύτερη παίκτρια μπορούσα» τόνισε η μεγάλη πρωταθλήτρια της Μελβούρνης, δείχνοντας τον τεράστιο αλληλοσεβασμό που υπάρχει ανάμεσά τους.

Από την άλλη πλευρά η Βίνας υποκλίθηκε στην Σερίνα: «Συγχαρητήρια Σερένα για τον 23ο τίτλο. Ήμουν πάντα εκεί, μαζί σου. Κάποια από αυτά τα έχασα εναντίον σου. Είναι περίεργο αλλά εκπληκτικό. Οι νίκες σου ήταν πάντα και νίκες μου, νομίζω πως το ξέρεις αυτό, όλες τις φορές που δεν μπορούσα να βρίσκομαι εκεί, ήσουν εσύ. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη για σένα, σημαίνεις τα πάντα για μένα»

Η 35χρονη Αμερικανίδα, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, κατέκτησε τον 7ο τίτλο της στη Μελβούρνη και συνολικά 23ο Grand Slam στη (σπουδαία) καριέρα της, ξεπερνώντας τη θρυλική Γερμανίδα, Στέφι Γκραφ.  Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ, για πολλούς η κορυφαία όλων των εποχών στο γυναικείο τένις, είναι πλέον η κορυφαία σε ολόκληρη την ιστορία του επαγγελματικού τένις και υπολείπεται μόλις ενός Grand Slam τίτλου της Αυστραλέζας, Mάργκαρετ Κορτ, που κατέκτησε 24 τρόπαια, αλλά μόνο 11 από αυτά ήταν στα χρόνια που έγινε επαγγελματικό το άθλημα, το 1968.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ